joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trenul Curtici-București a lovit un autoturism. O persoană din mașină a murit, iar alți pasageri sunt răniți în accidentul dintre Voila și Făgăraș

  de Special Arad | 11 mai 2024, 9:48 AM | Naţional

  0

  Un autoturism a fost lovit, sâmbătă dimineață, de trenul Curtici-București, după ce șoferul nu s-a asigurat la o trecere la nivel cu calea ferată, anunță CFR SA. O persoană din mașină a murit, iar alți pasageri din autoturism au fost răniți.

  „Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 07:25, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Voila și Făgăraș, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul IRN 473, la km 74+380. Din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul IRN 473 nu au fost răniți, fiind înregistrate însă persoane rănite și un decedat în rândul pasagerilor din autoturism”, potrivit unui comunicat de presă.

  Trenul, care circulă în relația Curtici – București Nord, este oprit la locul accidentului până la finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate.

  Imagine

  „Până la reînscrierea în circulație a trenului IRN 473, următoarele 2 trenuri – R 2101 (Brașov – Sibiu) și R 2512 (Sibiu – Făgăraș) – vor staționa temporar în gările Voila, respectiv Făgăraș, deoarece pe intervalul respectiv este linie simplă. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentelor rutiere, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate la fața locului de organele abilitate”, spune purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

  CFR Călători transmite că cei 112 de pasageri şi personalul feroviar din trenul IR 473 nu s-au aflat în pericol.

  „Trenul are o întârziere de aproximativ 180 de minute. Traficul feroviar este întrerupt temporar fiind necesară intervenția organelor abilitate pentru eliberarea linei. În acest context, este posibil să apară întârzieri și la alte trenuri de călători care tranzitează zona în care circulația este temporar întreruptă. Informații privind reluarea circulației pot fi solicitate la CNCF CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare”, potrivit CFR Călători.

  Citește și: Șofer beat și drogat, accident pe autostrada Arad-Timișoara. Conducătorul a fugit de la locul faptei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.