vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Update Trenul Arad – București a lovit din spate un tren de marfă și acesta a deraiat. Marfarul era încărcat cu autoturisme Ford

    de - | 13 martie 2023, 8:23 AM | Naţional | Recomandările editorilor

    0

    Trei persoane au ajuns la spital în această dimineață dimineaţă, după ce trenul care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord a deraiat între Roşiorii de Vede si Măldăeni, fiind activat planul roşu de intervenţie.

    Iniţial, un apel la 112 a anunţat că un tren de călători a deraiat.

    În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate. Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord. Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare”, a anunțat CFR Călători, scrie digi24.ro.

    În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede si Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord şi s-a oprit brusc”, a anunţat IGSU.

    Mai multe persoane au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, trei fiind transportate la spital. Călătorii sunt transportaţi cu două microbuze ISU către gara din Roşiorii de Vede. La fața locului au fost trimise de la ISU Teleorman – 7 ambulanţe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanţe SAJ, de la ISU Olt – 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanţe SMURD, iar de la ISU Dolj – 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 3 ambulanţe SMURD.

    La această oră, Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat, încheie digi24.ro.

    UPDATE

    Trenul accelerat implicat luni dimineață într-un incident feroviar în Teleorman a depășit semnalul Oprire și s-a ciocnit violent de un marfar încărcat cu vehicule Ford. Tamponarea a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului, a declarat la Digi24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară care cercetează cauzele accidentului.

    „Nu vorbim de ipoteze, putem spune ce s-a întâmplat. La 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă”, a declarat Laurențiu Dumitru la Digi 24.

    Trenul privat de marfă implicat, luni dimineaţa, într-un accident în gara Roşiorii Nord era încărcat cu vehicule Ford, au anunţat reprezentanţii companiei producătoarea de automobile din Craiova.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.