sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tren cu vagoane încărcate cu motorină deraiat. Ruta Timișoara Caransebeș e blocată

  de - | 7 septembrie 2015, 10:39 AM | Naţional

  0

  Traficul feroviar între Caransebeş şi Timişoara este blocat după ce trei vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu motorină, au deraiat.

  Cele trei vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu motorină, au deraiat, duminică seară, pe ruta Caransebeş-Timişoara, între localităţile Vălişoara şi Valea Timişului din judeţul Caraş-Severin – susține pressalert.ro. Trenul, care aparţine unui operator privat, circula de la Brad Rafinărie până în gara Timişoara Est. Dintr-un vagon deraiat sunt scurgeri de motorină, dar nu este pericol de explozie. În zonă au fost mobilizați mai mulți pompieri. ”Peste noapte am avut în zona incidentului două echipaje de pompieri, iar acum avem în continuare un echipaj pentru asigurarea zonei, iar la nevoie vom intervene cu tot ce e necesar”, a declarant Anca Balint, purtătoarea de cuvânt a ISU ”Semenic” Caraș Severin. Circulaţia feroviară pe această rută este oprită. Toate trenurile fie ocolesc zona, fie sunt oprite și călătorii preluați cu autocare până la Caransebeș – este vorba de cei din trenurile considerate de rang superior, în special cele internaționale, care care circulă pe ruta București. Reprezentanţii CFR au anunţat că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cu exactitate motivul deraierii vagoanelor de tren. ”Organismul de investigații al Autorității Feroviare face măsurători pentru a stabili cauzele producerii accidentului”, a mai spus șeful Regionalei CFR Timișoara, Mircea Benec. Situația va fi remediată abia mai târziu. ”În jurul orei 10, 00 așteptăm să ajungă la locul accidentului un tren de intervenție din Craiova, și un altul, cu macara, care vine de la Deva, al Regionalei CFR Timișoara, este așteptat în jurul orei 15.00. De acesta avem nevoie pentru a repune pe șine vagoanele răsturnate”, a mai declarat Benec.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.