duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei turiști spanioli au fost uciși în Afganistan

  de - | 18 mai 2024, 11:45 AM | Internaţional | Undeva

  0

  (foto: protv)

  Trei turiști spanioli și un cetățean afgan au fost uciși de oameni înarmați în provincia Bamyan din regiunea a Afganistanului, a anunțat Ministerul de Interne al regimului taliban de la Kabul, transmite Reuters.

  Alți patru cetățeni străini și trei afgani au fost răniți în atac, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Abdul Mateen Qaniee. Autoritățile au arestat patru persoane în acest caz.

  Provincia muntoasă Bamyan găzduiește un site aflat pe lista UNESCO cu rămășițele celor două statui gigantice ale lui Buddha care au fost bombardate de taliban în 2001, în cursul primei lor guvernări.

  De când au preluat controlul asupra Afganistanului în 2021, talibanii au promis să reinstaureze securitatea și încurajează un mic, dar în creștere număr de turiști să se aventureze în țară, inclusiv vânzând bilete de acces la statuile lui Buddha.

  Dintre atacurile care au avut ca țintă cetățeni străini, cel de vineri este printre cele mai grave de când forțele internaționale au plecat, iar talibanii au luat puterea.

  Statul Islamic a revendicat în 2022 un atac ce a rănit cetățeni chinezi la un hotel popular printre oamenii de afaceri veniți din China la Kabul.

  Tot Statul Islamic a fost în spatele unui atac armat ce a avut loc în Herat, la sfârșitul lunii trecute, vizată fiind o moschee ce aparține minorității șiite. Atacul s-a soldat cu șase morți și un rănit.

  Sursa Hotnews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.