Trei țări UE finanțează cu 2,5 milioane de euro investigarea crimelor de război în Ucraina

  de - | 12 April 2022, 8:47 AM | Internaţional

  0

  Cadavrele unor civili în Bucha (foto: captură video Twitter / Folha de S.Paulo)

  Germania, Țările de Jos și Suedia au declarat că acordă 2,5 milioane de euro Curții Penale Internaționale (CPI) pentru a ajuta ancheta acesteia asupra posibilelor crime de război din Ucraina, relatează AFP, citat de HotNews.

  Miniștrii europeni de externe, reuniți la Luxemburg, s-au întâlnit cu procurorul CPI Karim Khan, care a deschis anchete pe 3 martie, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia.

  „Este crucial să păstrăm toate dovezile acum, pentru a putea judeca aceste crime”, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock, anunțând că Berlinul a oferit CPI un ajutor suplimentar de un milion de euro.

  Omologul său olandez, Wopke Hoekstra, a anunțat și el un ajutor de un milion de euro pentru Curtea cu sediul la Haga. Ministrul suedez, Ann Linde, a indicat că Stockholm va oferi încă cinci milioane de coroane (485.000 de euro).

  Uniunea Europeană a anunțat săptămâna trecută alocarea a 7,5 milioane de euro pentru formarea procurorilor ucraineni pentru investigarea eventualelor crime de război.

  Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat duminică că țara sa a deschis 5.600 de anchete pentru presupuse crime de război de la începutul invaziei ruse.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.