sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei țări UE finanțează cu 2,5 milioane de euro investigarea crimelor de război în Ucraina

  de - | 12 aprilie 2022, 8:47 AM | Internaţional

  0

  Cadavrele unor civili în Bucha (foto: captură video Twitter / Folha de S.Paulo)

  Germania, Țările de Jos și Suedia au declarat că acordă 2,5 milioane de euro Curții Penale Internaționale (CPI) pentru a ajuta ancheta acesteia asupra posibilelor crime de război din Ucraina, relatează AFP, citat de HotNews.

  Miniștrii europeni de externe, reuniți la Luxemburg, s-au întâlnit cu procurorul CPI Karim Khan, care a deschis anchete pe 3 martie, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia.

  „Este crucial să păstrăm toate dovezile acum, pentru a putea judeca aceste crime”, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock, anunțând că Berlinul a oferit CPI un ajutor suplimentar de un milion de euro.

  Omologul său olandez, Wopke Hoekstra, a anunțat și el un ajutor de un milion de euro pentru Curtea cu sediul la Haga. Ministrul suedez, Ann Linde, a indicat că Stockholm va oferi încă cinci milioane de coroane (485.000 de euro).

  Uniunea Europeană a anunțat săptămâna trecută alocarea a 7,5 milioane de euro pentru formarea procurorilor ucraineni pentru investigarea eventualelor crime de război.

  Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat duminică că țara sa a deschis 5.600 de anchete pentru presupuse crime de război de la începutul invaziei ruse.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.