joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Trei români au pus umărul la „Gardienii Galaxiei”

  de Special Arad | 5 septembrie 2014, 11:41 AM | Film

  0

  Incredibil sau nu, trei români au făcut parte din echipa care s-a ocupat de efectele speciale impresionante ale producţiei Marvel, „Gardienii galaxiei”.

  Ei sunt Alexandru Popescu (lead environments), Lucian Boicu (compozitor) și Raul Joshua Teleki (tech anim – animaţie tehnică, simulări de piele, cloth), angajaţi ai The Moving Picture Company Londra (MPC), una dintre cele mai mari companii de visual effects din lume, scrie EVZ.ro.

  Alexandru Popescu lucrează ca environment artist. „Faptul că am ajuns la acest nivel se datorează într-o mare măsură oamenilor care au avut încredere în mine, dar și faptului că am muncit mult. Majoritatea filmelor de astăzi au nevoie de efecte vizuale în postproducție. Am ajuns însă la o asemenea calitate, încât majoritatea efectelor trec neobservate. Filmele vor avea efecte vizuale atât timp cât va fi mai ieftin să se creeze ceva pe calculator decât fizic pe platou”, spune Alexandru Popescu, care a mai lucrat la producţii precum John Carter, Piraţii din Caraibe 4 şi 47 Ronin.

  guardians-of-the-galaxy-trailer-nou

  Românii, nostalgici    

  „Gardienii galaxiei” rămâne după cinci săptămâni de la lansare pe primul loc în box-office-ul american. Românii însă  sunt nostalgici. S-au înghesuit să vadă filmul ce-i reuneşte pe toţi eroii filmelor de acţiune ce făceau furori în anii 80-90, „The Expendables”. „Gardienii galaxiei” ocupă doar locul patru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.