Trei cetățeni afgani, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

  de Special Arad | 27 September 2021, 11:26 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat trei cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu produse din aluminiu.

  În acest weekend, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean român, la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diferite produse din aluminiu pentru o societate din Germania.

  În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestuia, au fost descoperiţi ascunşi, trei cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

  În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.