joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei foști angajați ai Poștei din Arad – sentință finală la Curtea de Apel în dosarul „furtului banilor de pensii” în care au fost acuzați de neglijență în serviciu

  de Special Arad | 5 iunie 2018, 6:02 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Lupşa Ilie, Lazăr Maria Cristina şi Boldizar Alexandru, trei foşti angajaţi din Arad ai Poştei Române au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu, după ce, în urmă cu patru ani, dintr-un autoturism de serviciu au fost furaţi 38 de saci cu bani destinaţi plăţii pensiilor, în total aproximativ 385.000 de lei, sumă pe care vor trebui să o plătească în solidar Poştei, plus dobânzile aferente.

  Hoţii nu au fost prinşi nici până acum de către poliţişti.

  Magistrații Curții de Apel Timişoara, în 30 mai 2018, s-au pronunţat în cazul celor trei angajaţi ai Poştei Române, după ce aceștia au fost trimişi în judecată pentru neglijenţă în serviciu – un incident care a avut loc în ianuarie 2014.

  La vremea respectivă, autoturismul fusese parcat în fața oficiului poştal situat la Gara Arad, unde cei trei lucrau, dar nu fusese supravegheat, astfel că au fost furaţi 38 de saci cu bani, în total 385.900 lei.

  În urma furtului, şoferul, agentul de transport valori şi oficiantul superior responsabil au fost cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu.

  Anchetatorii declarau, la vremea respectivă, că autospeciala Poştei era dotată cu un seif, conform reglementărilor legale privind transportul de valori, dar angajaţii nu au pus sacii în interior, ci pe seif. Şoferul le relatase poliţiştilor că a încuiat maşina din telecomandă, de la distanţă, însă nu a verificat dacă sistemul de închidere centralizată a primit comanda şi dacă uşile maşinii erau asigurate.

  Iată sentința pe scurt:

  condamnari posta

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.