sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei dormitoare destinate refugiaților, amenajate la Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad

  de Special Arad | 2 martie 2022, 4:57 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad se implică foarte serios în problema cazării refugiaților ucrainieni. Vicepreședintele Ionel Bulbuc a fost mandatat de președintele Iustin Cionca cu gestionarea situației generată de afluxul de refugiați din Ucraina în județul Arad. Consiliul Județean Arad oferă locuri de cazare la internatul Liceului Special ,,Sfânta Maria”, respectiv în taberele de la Moneasa și Căsoaia.

  La Liceul Special „Sfânta Maria” s-au amenajat deja trei săli de clasă, transformate în dormitoare, care pot găzdui 21 de persoane, fără a deranja fluxul educațional al instituției. Maria Porușnicu, directoarea Liceului Special „Sfânta Maria”, a dispus deja amenajarea a trei dormitoare, pe un palier, care, dacă va fi nevoie, va fi destinat exclusiv cazării refugiaților. „Am decis ca, deocamdată, să amenajăm doar trei dormitoare, cu 21 de paturi, în care pot fi cazate inclusiv mame cu copii. Dacă va fi necesar, vom putea amenaja și alte locuri de cazare, în funcție de numărul de refugiați pe care îi vom găzdui”, a afirmat Maria Porușnicu, directoarea Liceului Special „Sfânta Maria”.

  „Trebuie să fim solidari cu acești oameni, dezrădăcinați din țara lor, care fug de ororile războiului și caută un refugiu la noi în țară, aici la Arad. Am stabilit un plan de lucru împreună cu ISU și Spitalul Județean, ne oferim toată disponibilitatea prin mijloacele pe care le avem la dispoziție, iar ca o măsură concretă am găsit deja locuri de cazare la una dintre instituțiile din subordinea Consiliului Județean, Liceul Special «Sfânta Maria»”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.