joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei decenii de pauză și o super reușită. Avem cu cine, avem cu ce, avem și unde… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 9 octombrie 2018, 4:35 PM | Sport

  0

  O zi de octombrie minunată și o competiție în ton cu vremea de afară, o super reușită a atletismului arădean după o pauză de trei decenii. Da, au trecut poate mai bine de 30 de ani, de pe vremea în care copiii defilau de 23 august pe arena Gloria – pe atunci cu tribuna de lemn -, de când în Arad nu a mai avut loc o competiție de alergări la care să participe doar sportivi legitimați.

  S-a întâmplat în acest weekend, odată cu organizarea primei ediții a Cupei Aradului „Memorialul Gheorghe Indreica”. Și-au dat tot interesul pentru reușita acestei competiții CMCI Arad, DJTS Arad, Asociația Județeană de Atletism și IȘJ Arad. Am văzut că Aradul are cu cine să ducă tradiția atletismului mai departe. Sub privirile președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, i-am văzut „in action” pe Constantin Miclea, pe Szabo Zoltan, pe Olivia Broșovszki, Francisc Schmidt, sau „starterul” Valentin Chiriac și alții, cu toții foști atleți care au cu ce îi ajuta pe copiii care vor să practice această ramură sportivă.

  Lângă ei s-a alăturat și Raluca Groza. Ea a avut mai multe calități de această dată. Prima ar fi cea de fostă atletă, Raluca alergând pe pista de zgură de pe Gloria la finele anilor 80, începutul anilor 90. Acum a ajutat șa buna organizare a acestei competiții, dar mai presus de orice, Raluca este fiica regretatului profesor Gheorghe Indreica, omul de care se leagă numele acestui concurs care se dorește a deveni tradițional. Gheorghe Indreica s-a născut în anul 1952 la Ineu, el părăsind din păcate această lume în august 2017. A fost antrenorul care a adus Aradului nu mai puțin de 20 de tirluri naționale în concursurile de alergări, el activând ca profesor atât la Clubul Sportiv Școlar cât și la Liceul cu Program Sportiv.

  IMG 0558

  Arena Gloria s-a umplut de copii, dar și de părinții sau susținătorii acestora. Chiar a fost atmosferă de mare concurs, iar după atitudinea concurenților am avut parte atât de zâmbete de bucurie, cât și de lacrimi. Cel mai frumos a sintetizat acest lucru chiar Olivia Broșovszki într-o postare pe Facebook:

  „Azi, cineva acolo sus a fost lângă noi și ne-a privit ! Speram ca nu am dezamăgit ! Un concurs frumos de atletism la care au luat parte 140 de atleți de la 9 cluburi sportive din țara și străinătate ! S-au desfășurat 28 de probe, s-au împărțit multe cupe și medalii, au fost și lacrimi de supărare dar și multe, multe zâmbete !!! In atletism nimeni nu pierde , toți copiii sunt învingători !

  Nu cred ca i-am mulțumit îndeajuns cât a fost in viața …. așa ca o mai fac încă o data : ,, Multumesc, domn’ profesor!“ (Olivia Broșovszki)

  IMG 0630

  A fost nevoie de această competiție rezervată copiilor și celor de la categoria Juniori III pentru a realiza că și la alergări Aradul are cu cine, are cu ce și, la fel de important, are și unde…

  Au fost prezenți peste 140 de competitori provenind de la 9 cluburi sportive: CSS Caransebeș, CSS Lugoj, CSM Baia Mare, A.S.O. Deta, LPS Banatul Timișoara, LPS Palatul Copiilor Timișoara, Liceul Teoretic Carei, Gyula (Ungaria ) și CSS Gloria Arad.

  Rezultatele sportivilor de la CSȘ Gloria Arad:

  Locul 1

  Ana Olteanu – 200 m

  Robert Matuș – 150 m, lungime

  Bogdan Jurcă – 1500 m

  Raul Lauric – suliță

  Vannessa Oriaku – suliță

  Pasquale Vivaldo – 100 m

  Mihai Motorca – ciocan, disc

  Mario Costa – suliță

  Locuri 2

  Mark Krieger – 60 m

  Maria Dincea – 50 m, 150 m

  Alexandru Blidar – 500 m

  Alexandra Zsiros – lungime

  Maria Cornea – 800 m

  Anna Vivaldo – 100 m

  Raul Lauric – 150 m

  Vannessa Oriaku – 200 m

  Locuri 3

  Lucas Burtă – 500 m

  Ana Olteanu – 80 m

  Raul Lauric – lungime

  Maria Dincea – lungime

  Dan Păiușan – 80 m, lungime

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.