miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Trei administratori de firme, arădeni – trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Vezi cine sunt și ce au făcut

  de Special Arad | 17 noiembrie 2015, 7:56 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ovidiu Gerald Chambre, Didel Aivănesei şi Dumitru Alin Aivănesei, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, informează procuror Aurelian Dan Ursu, purtător de cuvânt al instituţiei.

  „Din probele administrate până în acest moment procesual, a rezultat că inculpatul Ovidiu Gerald Chambre, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2009- aprilie 2011, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a mai multor facturi fiscale emise în numele a trei societăţi comerciale, reprezentând prestări servicii conform unor contracte încheiate anterior, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul deducerii TVA şi a diminuării masei profitului impozabil, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 162.404 lei’

  Potrivit sursei citate, în activitatea sa infracţională, acesta a fost ajutat de inculpaţii Didel A. şi Dumitru Alin A. care, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, au emis în perioada martie 2011 – aprilie 2011, în numele societăţilor respective, facturi fiscale reprezentând prestări servicii, care nu au avut la bază operaţiuni reale, în scopul deducerii de către inculpatul Ovidiu Gerald C., în numele societăţii la care acesta deţinea calitatea de administrator, a taxei pe valoare adăugată în sumă de peste 92.000 de lei” a precizat purtătorul de cuvânt.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.