marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Transport în comun gratuit pentru elevii arădeni, în funcție de procentul de prezență la ore. Gratuitate și pentru anumiți pensionari

  de Raluca Medeleanu | 27 noiembrie 2018, 3:39 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  (foto: ziare.com)

  Primarul Aradului Gheorghe Falcă a anunțat astăzi că municipalitatea întocmește un proiect de hotărâre care prevede anumite modificări venite în sprijinul elevilor și al persoanelor în vârstă, cu anumite condiții. Proiectul va fi pus în aplicare începând de anul viitor.

  Gheorghe Falcă a spus că acest proiect de hotărâre vrea să fie o încurajare de a folosi transportul în comun, având în vedere că Primăria va achiziționa din fonduri europene tramavie și autobuze electrice noi, achiziție aflată în faza de licitație.

  Printre modificările care se plănuiesc a fi făcute este că pe lângă acea reducere de 50% existentă pentru preșcolari, școlari și liceeni, să se ofere gratuitate elevilor care nu au absențe la ore. Procentul necesar al prezenței la cursurile școlare va fi stabilit în urma unei dezbateri publice, pe care municipalitatea o va organiza împreună cu părinții, elevii și cadrele didactice din Arad.

  Cât despre studenți, aceștia vor avea în continuare o reducere de 50%, decontată de Guvernul României.

  Gratuit și pentru vârstnicii cu o anumită pensie

  O altă modificare este gratuitatea de care beneficiază persoanele în vârstă. Persoanele peste vârsta de 70 de ani, domiciliate în Arad, au în prezent gratuitate, atât pe tramvaie, cât și pe autobuze. Noutatea va fi gratuitatea pentru pensionarii sub vârsta de 70 de ani, dar numai în funcție de pensie.

  Astfel, cei care au o pensie mai mică de 1200 lei, vor circula de asemenea gratuit pe mjloacele de transport în comun arădene, iar cei cu pensia peste 1200 lei, vor beneficia de reducere de 50% din preț.

  Exceptând studenții, pentru toate celelalte categorii de persoane amintite mai sus, beneficiile vor fi susținute din bugetul local arădean.

  Primarul Gheorghe Falcă a anunțat că proiectul va fi supus transparenței și preconizează punerea lui în aplicare îndată ce se va întocmi bugetul orașului pentru anul 2019.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Stimabile personalul militar cred ca isi permite un amarat de abonament, avand in vedere ca se invart in jurul sumei de 2000 de lei „in mana” ! Ar trebui se beneficieze de gratuitati persoanele care chiar au nevoie nu oameni care castiga peste mediul pe economie aradean, indiferent ca sunt pensionari cu 2500, 3000 sau mai mult pensie sau personal militar !

    +6 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.