Transport ilegal cu 250 kg. de produse fitosanitare, oprit de poliţişti

  de Special Arad | 29 mai 2014, 3:18 PM | Urmăriți

  0

  În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Poliţia oraşului Pecica, au depistat două persoane care au transportat 250 kg. de produse fitosanitare, fără îndeplinirea condiţiilor legale.

  B. Ovidiu de 23 de ani şi D. Daniel de 22 de ani, ambii din judeţul Vaslui, au fost depistaţi în trafic, pe raza localităţii Pecica, în timp ce transportau 250 kg. de produse fitosanitare, diverse sortimente, din categoria nociv, iritant şi toxic, fără să deţină documente de provenienţă.

  De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, cei doi tineri ar fi achiziţionat produsele fitosanitare din Italia şi le-ar fi introdus în ţară în vederea comercializării, fără să fie autorizaţi pentru deţinerea, transportul şi comercializarea acestora.

  Pe numele celor în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de produse sau substanţe toxice, producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase cu încălcarea prevederilor legale în vigoare şi contrabandă calificată.

  Întreaga cantitate de produse fitosanitare a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.