marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Transport cu peste 30 de tone de haine și electrocasnice „second hand”, blocat la intrarea în țară

  de Special Arad | 26 septembrie 2023, 6:08 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar condus de un cetățean român și care era încărcat cu 17.960 kilograme îmbrăcăminte. Bunurile proveneau de la o societate comercială din Elveția, pentru o firmă din România.

  Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar condus de un cetățean român, înmatriculat în România. Acesta transporta electrocasnice second hand, în greutate de 12.430 kg, bunuri care proveneau de la o societate comercială din Danemarca şi erau destinate unei firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, stabilind faptul că șoferul nu deține documente complete necesare importului de deșeuri, în consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.