Fântânele a scăpat de restricțiile de seară din weekend, dar au atins pragul Macea și Vladimirescu

  de Special Arad | 6 aprilie 2021, 4:48 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  În fiecare marți, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad analizează situația epidemiologică a județului și, în funcție de aceasta, actualizează Hotărârile privind restricțiile. Astăzi s-au emis două Hotărâri.

  Hotărârea nr.58 din 06.04.2021 vizează doar actualizarea situației restricțiilor pentru restaurante, săli de spectacol, jocuri de noroc, în funcție de incidență în localități, pe 14 zile: „Se suspendă (în continuare) activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri, în perioada 07.04.2021 – 20.04.2021, în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad”.

  Hotărârea nr. 59 vizează actualizarea situației restricțiilor în ceea ce privește închiderea magazinelor la ora 18, restricționării circulației de la ora 20 și închiderii sălilor de sport. Aici avem două localități care au intrat în categoria 4 – 7,5, Macea și Vladimirescu, și una care a ieșit, Fântânele.

  În mod practic, pentru Macea și Vladimirescu se aplică de mâine doar măsura privind închiderea sălilor de sport/fitness, restul restricțiilor urmând să se aplice de vineri, dacă până atunci nu va scădea incidența sub 3,5.

  Localitățile în care rămâne în vigoare obligația închiderii magazinelor la ora 18 și restricționarea circulației de la ora 20, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, sunt: Frumușeni, Vladimirescu, Dorobanți, Hășmaș, Macea, Șiștarovăț, Chișineu-Criș, Vinga, Felnac, Zimandu Nou, Zăbrani, Municipiul Arad, Buteni, Șagu și orașul Sebiș.

  Vă reamintim că în localitățile cu incidența Covid-19 peste 4/mia de locuitori, dar sub 7,5/mia de locuitori, restricțiile se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în localitățile cu incidență Covid peste 7,5/mia de locuitori, restricțiile se aplică în fiecare zi a săptămânii.

  La Lipova, Almaș și Vârfurile, restricțiile de seară rămân zilnice

  În ceea ce privește localitățile cu incidență peste 7,5, nu sunt modificări față de ultima Hotărâre CJSU, Lipova, Almaș și Vârfurile fiind cele trei localități din județ în care restricțiile se aplică în fiecare zi, până când incidența nu va scădea sub 7.

  În cadrul ședinței CJSU s-a mai constatat că, față de situația înregistrată la data ultimei ședințe, a fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori la Ususău, Zărand, Secusigiu, acestea fiind acum în scenariul galben. A trecut însă de incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori (fiind acum în scenariul roșu) Săvârșin. Aceste localități nu sunt vizate de restricțiile de seară, având incidența sub 4/mia de locuitori.

  Incidența Covid-19 a localităților arădene astăzi, 6 aprilie 2021:

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.