duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Sesiuni de training pentru situații de urgență și protecție civilă, organizate de DAS Arad împreună cu Asociația voluntarilor

  de Special Arad | 28 februarie 2024, 2:08 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Direcția de Asistență Socială (DAS) Arad, în parteneriat cu Asociația voluntatrilor pentru situații de ugență și protecție civilă au desfășurat în perioada 27 – 28 februarie 2024, la sediul DAS Arad două sesiuni de training privitoare la intervenția în situațiile de urgență medicală, pentru personalul din cadrul cabinetelor medicale școlare din structura instituției.

  Sesiunile de pregătire au vizat în mod expres intervenția în cazul stopului cardio-respirator (reacții alergice, crize de astm, convulsii, urgențe diabetice), respectiv în cazul obstrucției prin corp străin (intoxicații, boli, leziuni, crize de sănătate mintală). Activitățile au presupus atât o prezentare teoretică, generală, a unor astfel de situații, cât și o parte esențială, practică, pe manechine medicale special concepute în acest scop.

  „Consider că educația pentru sănătate și prevenția sunt aspecte fundamentale nu doar ale dezvoltării profesionale a cadrelor medicale, ne dorim ca acest parteneriat să cuprindă pe viitor activități similare și în unitățile de învățământ, activități pe care să le desfășurăm împreună cu personalul didactic și copiii. Cabinetele medicale școlare și cursurile de prim ajutor sunt două componente esențiale în asigurarea sănătății, siguranței și dezvoltării armonioase  a elevilor. Acestea contribuie la crearea unui mediu de învățare sănătos, îmbunătățind astfel performanța școlară și calitatea vieții elevilor”, a declarat Oana Pârvulescu director general DAS Arad.

  Întreaga parte logistică și tehnică a fost pusă la dispoziția medicilor și asistenților medicali prin bunăvoința domnului Lucian Cebuc, președintele Asociației, iar prin mijlocirea doamnei doctor Adina Matea, medic școlar și membru al Asociației, ca formator, cadrele medicale, au avut ocazia să-și perfecționeze cunoștințele prin accesul la cele mai noi informații și metode și tehnici de intervenție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.