sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Tragedie fără margini în Tanzania! 29 de copii au murit într-un accident în care a fost implicat autobuzul lor școlar

  de - | 6 mai 2017, 8:07 PM | Internaţional

  0

  Cel puțin 29 de copii au murit sâmbătă, în Tanzania, într-un accident în care a fost implicat autobuzul lor școlar, informează AFP citată de Agerpres.

  În accident au murit și doi profesori, precum și șoferul, a anunțat directorul școlii.

  „Am pierdut 29 de elevi, doi membri ai personalului nostru și șoferul”, a declarat Innocent Mushi, directorul școlii Lucky Vincent din Arusha. Doisprezece băieți și 17 fete au murit, a precizat el, vorbind despre o ‘mare tragedie’

  Accidentul s-a produs sâmbătă dimineață. Autobuzul a ieșit de pe șosea și s-a prăbușit în râul Marera, în districtul Karatu.

  Elevii, aflați în ultimul an al primului ciclu, având vârste cuprinse între 12 și 14 ani, erau în drum spre examene, în vederea trecerii în ciclul școlar secundar.

  Președintele John Magufuli a transmis condoleanțe familiilor.

  „Accidentul a distrus visul acestor copii care se pregăteau să servească țara. Este o durere imensă pentru familii și pentru întreaga națiune”, a precizat șeful statului într-un comunicat.

  Tanzania, a doua cea mai mare economie din estul Africii, are o rețea de șosele foarte proastă, iar autobuzele rămân principala formă de transport public între orașe, potrivit Reuters.

  Peste 11.000 de persoane au murit în accidente rutiere în Tanzania între 2014 și 2016, conform statisticilor guvernului.

  sursa: romanialibera.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.