Traficul la frontieră, din nou „pe roșu” la Nădlac II

  de Special Arad | 22 January 2023, 1:07 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Trafic Online - Poliția de Frontieră)

  Timpul de așteptare este din nou indicat cu roșu pe aplicația în timp real Trafic online a Poliției de Frontieră, la ieșirea din țară prin punctul de trecere a graniței pe autostradă (Nădlac II). Șoferii de autoturisme așteaptă la coadă cca. o oră.

  La intrare în țară sunt deschise 3 artere (și nu sunt probleme, timpul de așteptare este de aproximativ 20 minute), iar la iesire sunt deschise 4 artere, potrivit Poliției de Frontieră, care explică traficul intens de autoturisme la controlul de graniță prin lipsa personalului din partea autorităților maghiare.

  Tot 60 de minute au de așteptat la ieșirea din țară și șoferii de camioane, la Frontiera Nădlac II.

  Traficul este acceptabil, în schimb, la Frontiera veche din Nădlac (timp de așteptare: 20 min.) și la Turnu (timp de așteptare: 10 min.).

  În ceea ce privește data de ieri, 21.01.2023, Poliția de Frontieră informează că prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 204.300 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 129.500 de persoane doar pe sensul de ieșire, și peste 57.600 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

  Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 82.000 de persoane, precum și 31.400 de mijloace de transport.

  Având în vedere că este minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, mulţi cetăţeni români aleg să călătorească în alte țări, aspect ce ar putea determina o creştere a valorilor de trafic în mod special pe sensul de ieşire din ţară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, atât de suplimentare a personalului, cât şi a arterelor de control.

  În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, în ultimele 24 de ore au intrat în ţară noastră 8.477 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 21.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.371.056 cetăţeni ucraineni.

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  •  54 de fapte ilegale (31 de infracţiuni şi 23 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  •  bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 915.000 de lei;
  •  valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 700 lei;
  •  nu s-a permis intrarea în ţară a 24 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 21 de cetăţeni români din diferite motive legale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.