duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Totul despre noul X-Men: Days of Future Past

  de Special Arad | 21 mai 2014, 5:11 PM | Film | Pop Culture

  0

  Reunirea supereroilor X-Men din perioade diferite se va întâmpla în premieră la Arad mâine (joi), la ora 19:40, la Cinema City Atrium Mall și la 20:50 la Cinema City Galleria, în 3D.

  X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut are premiera pe 23 de mai şi prilejuieşte o reunire între echipa de supereroi X-Men din prima trilogie, apărută între 2000 şi 2006, şi X-Men: First Class, premiera care s-a bucurat de atâta succes în 2011. Regizorul acestul film, Matthew Vaughn, se întoarce doar ca producător, iar la regia seriei revine Bryan Singer, omul din spatele primelor două părţi şi răspunzător, datorită succesului lor, de resuscitarea genului cu supereroi din ultimul deceniu, scrie CineMagia.

  Days of Future Past e inspirat de una dintre cele mai populare serii de aventuri ale echipei X-Men, publicată în 1981. Autorii Chris Claremont, John Byrne şi Terry Austin pornesc de la ideea unui viitor distopic, în care mutanţii sunt obligaţi să trăiască în lagăre. Personajul interpretat de Ellen Page în X-Men: The Last Stand, Kitty Pryde, are puterea de a-şi trimite mesaje din viitorul nostru, iar grupul X-Men din trecut este avertizat că un anumit eveniment din prezentul lor ar putea schimba soarta mutanţilor o dată pentru totdeauna.

  Faptul că povestea are loc în două perioade de timp diferite înseamnă că noul film este un sequel atât la producţia din 2011, cât şi la prima trilogie. Mai mult, vom vedea în acelaşi timp pe ecran acţiunile profesorului Xavier (James McAvoy) şi Magneto (Michael Fassbender) tineri, dar şi pe cele ale versiunilor vârstnice ale acestor populare personaje, interpretate de Patrick Stewart şi Ian McKellan. Şi Halle Berry şi Hugh Jackman au confirmat includerea lor în premiera lui mai. Nicholas Hould va fi a doua oară Beast, Jennifer Lawrence revine în rolul lui Mystique, iar noul star de culoare al cinema-ului francez, Omar Sy, va fi Bishop, un mutant în stare să absoarbă energie şi să o elibereze în răbufniri atotdistrugătoare.

  Cea mai mare parte a acţiunii va avea parte în anii ’70, când Xavier şi echipa sa trebuie să ţină piept celui mai înverşunat oponent al mutanţilor, Bolivar Trask, un magnat al perioadei interpretat de tot mai popularul Peter Dinklage. Sunt toate şansele ca el să fie răspunzător de evenimentul în stare să-i transforme pe toţi mutanţi în prizonieri ai viitorului, iar campania virală de promovare a filmului, intitulată 25 Momments, îl arată pe Trask „uneltind” cu Richard Nixon pentru o lume lipsită de gena X. Asta ne aduce aminte de o replică din serialul HBO Urzeala tronurilor, care l-a transformat pe Dinklage într-un star mondial: „Ofttimes a very small man can cast a very large shadow”/”Adesea un om mic poate proiecta o umbră mare”. Umbra lui Trask din Days of Future Past se poate dovedi ucigătoare pentru toţi purtătorii genei X.

  Chiar dacă nici măcar nu a fost lansat, filmului deja i s-a plănuit un sequel, X-Men: Apocalypse, aşteptat în 2016. Săptămâna trecută Bryan Singer a declarat că premiera din mai va pune cărţile pe masă pentru Apocalypse şi a sugerat că printre personajele principale s-ar afla şi un mutant din vremuri imemoriale. „Apocalypse are în centrul atenţiei mutaţii străvechi. Ce ar fi crezut oamenii de-atunci că sunt mutanţii? Şi ce ar fi crezut mutanţii că sunt oamenii? Poate fi vorba de zei. Cum ar fi ca unul să fi supravieţuit şi ar fi ajuns în lumea noastră?”, a spus Singer pentru Entertainment Weekly. Acţiunea continuării va avea loc în anii ’80.  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.