luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Toți olimpicii internaționali ai României au părăsit țara

  de - | 13 aprilie 2024, 3:09 PM | Naţional

  0

   Este vorba despre elevii români care au reușit perfomanța de a obține medalii la olimpiadele internaționale de matematică și fizică.

  „Contribuie la bunăstarea altor societăți”

  Toți tinerii români care au obținut medalii la olimpiadele internaționale de matematică și fizică din 2018 sunt acum plecați din țară, arătă un studiu evidențiat de Mihai Radu de la Recorder, potrivit Aktual24.

  „Am ales 2018 pentru că în 2018 au fost teste PISA”, a subliniat Radu la Recorder Talks.

  Guverne de semianlafabeti plagiatori se ascund în spatele olimpicilor. (…) România poate oferi un singur lucru olimpicilor: Aeroportul Otopeni. Atât de mult îi prețuim pe olimpici încât nu îi lăsam să trăiască în mediocritatea de aici. Sunt toți plecați, muncesc pentru alte țări și pentru companii din străinătate. Altfel spus, contribuie la bunăstarea altor societăți”, a mai spus Radu.

  El i-a enumerat apoi pe toți olimpicii care au ales să plece din România.

  Toată producția de medaliați din 2018 a ajuns la export”, a evidențiat Radu, confrom Aktual24.

  Edis Memis, medaliat cu aur la olimpiada balcanică de matematică din 2018, a absolvit Harvard și acum lucrează pentru o companie de top din Chicago.

  Mihnea Gabriel Doica, medaliat cu aur la olimpiada de matematică din 2018, și-a continuat studiile la Oxford și acum este inginer software la Google.

  Sergiu Ionut Novac, medaliat cu argint international la matematică, studiază acum la Oxford

  Sabina Drăgoi, medalia de argint în 2018 la olimpiada internațională de fizică. A mers la Harvard iar acum e doctorand la Zurich.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.