ExclusivToți oamenii primarului. Milionari, politruci, prieteni, doamne – invitații de lux la ziua lui Falcă, aseară, la cheful exclusivist de la „Ema del Mar”

  de GOSSIP | 22 ianuarie 2018, 8:04 AM | Dezvăluiri | Topic special

  23

  Mașinile de lux au umplut aseară parcările din zona restaurantului mediteranian „Ema del Mar”(foto: Special Arad)

  Îi zice cârtiţă. Şi e cineva care toarnă din interior. Aşa am primit informaţia. Americanii îi zic insider, iar toţi oamenii preşedintelui îi ziceau Deep Throat („gât adânc”) celui care l-a turnat presei pe Nixon. Noi trăim la Arad şi îl avem pe Falcă. Când am primit informaţia prin telefon am năvălit în maşini. Dar, toate-s vechi! Nici una nu avea curent. Cinci oameni din redacţie eram pregătiţi de un filaj de presă, dar ne-am procopsit cu stopaj de curent la sursă. Nu e nici o glumă, că înjuram de numa’! L-am găsit pe unul dintre noi care bea o bere în zonă şi a ieşit în ploaie.

  Informaţia era că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, îşi sărbătoreşte ziua de naştere cu cei mai apropiaţi finanţatori, sfătuitori, slujitori, vecini şi alţi meşteri ai îndeletnicirilor umane care sunt de folos celui care împarte banii publici ai oraşului. Ştiam noi ceva, dar eram curioşi să vedem cine e chemat la cheful restrâns, căci la ăla mare, de astăzi, se merge înşiruit la ordin de partid, la President. Ne-am târât pe coate până la restaurantul „Ema del Mar”, dăruit de fostul PDL cui trebuie şi onorat de primăria pnl-udmr cu o piaţetă mai luminată decât clădirile istorice şi mai insalubră decât groapa de gunoi. Nici tufişuri nu sunt, iar după bustul defunctului primar al Aradului, care a canalizat oraşul acum 150 de ani, era penibil să ne ascundem. Fiindcă burta noastră era mai impunătoare decât soclul.

  Aşa că ne-am pus să contabilizăm. Ca niciodată, primul care a ajuns la ziua lui Falcă a fost chiar Falcă. Altădată intra ca o vedetă, după ce veneau toţi. A ieşit din birt de câteva ori cu telefonul la ureche, explicând cu gesturile lui largi, pe care nu ştim dacă cineva le-a înţeles prin telefon. Cert este că, după ce a explicat ceva cu mâinile în plină stradă, au început să apară invitaţii.

  Prima maşină care a venit era un SUV cu un număr care se termina cu WZX (noi așa am reținut…). Şoferul lui Cionca, ni se şopteşte în cască. Dar nu coboară preşedintele Consiliului judeţean Arad, ci … nimeni. N-am remarcat altceva. Iese cineva din restaurant şi scoate o sticlă de şampanie Dom Perignon chiar din maşina lui Falcă. Măi să vezi? Sergiu Bîlcea e înauntru. S-a pus la masă ca să-l vadă, și acolo, toți alegătorii, chiar dacă sunt doar în trecere. Așa l-am vazut și noi! O fi ajuns înaintea Faraonului? Se prea poate… trebuie să-i spună cineva la șefu că e murdar pe pantofi.

  Deja se trece la şampanie şi nici nu a venit Gianina? Cum care Pistru? Geanina Pistru. Dacă a venit Bîlcea e obligatoriu să vină si Geani…

  Ploaia cădea tot mai rece, iar invitaţii nu mai soseau. Ce filaj mai e şi ăsta când nici chemările la oşti nu mai sunt ca înainte?

  Soseşte o tipă cu un taxi. Nu ştim cine este. Mai intră unul care soseşte pe jos, de pe strada Vasile Alecsandri. Un câine se urinează pe uşa birtului, tocmai când soseşte Gianina Pistru. O fi vreun câine de la PSD?

  Apare o altă maşină cu terminaţia MAK la număr. Nu reuşim să aflăm cine este, dar ne punem speranța în cititorii nostri… Sigur o să ne spună prin mesaje despre cine e vorba.

  Mai parchează un AUDI  cu terminaţia KZW. Un tip grizonat cu o tipă. Maşina e cu număr de Mehedinţi.

  Apare magistral un Lexus cu motor hibrid. Nici nu apucăm să cititm numărul, căci cârtiţa noastră ne informează că este vorba despre Edi Bălănescu, patronul de la Agrirom. N-are nici un cadou în mână? Are ceva… O fi în buzunar?

  La lumina strecurată prin ploaie se vede şi silueta primarului de la Zăbrani, Marian Toader. Însoțit. Cum? Dar ăsta nu e supărat cu Falcă? Nu e… ne spunem și ne întrebăm în continuare: dar… de ce el vine azi, si restul primarilor PNL merg toți la President?

  Inevitabil vin slugile cele mai îmbătrânite în funcţie, Ovidiu Moşneag şi Lucian Riviș Tipei.

  Nu trec nici două minute şi descinde dintr-un BMW, cu „ceva” număr cu PRE, cea cunoscută ca patrona de la Universul Verde. Cum care? Aceea care nu a îngrijit în exclusivitate toate spaţiile verzi din Arad, pe banii pe care i-a primit înainte de a nu face nimic. La cum arată (și arată încă!)…. îi iertăm tot. Să fim înțeleși: noi îi iertăm, cei care am vazut-o aseară. Alții… nu știm dacă o să poată să treacă cu vederea orice.

  Băi, să nu ne vină să credem ochilor din întuneric: vine şi fostul vecin de duplex al lui Falcă, ăla care avea toate contractele de construcţie: Florin Paşca (ex-Confort), ce naiba, cu nevasta… cu nevasta lui Falcăă…

  Şi vine şi Cosmin Codrin- zis Cucoţu’, iar la nici două minute, cum ne așteptam și chiar ne uitam la ceas și ne spuneam că nu plecăm până nu vine, apare și Filip Miuţescu, cel cu firma de transporturi.

  Ploaia mică şi deasă ne-a intrat şi în papuci, dar şi în microfoane chiar când a parcat penultimul dintre muschetarii bugetului împărţit cu sabia, Glad Varga, deputatul. Ulterior, am mai reținut un Mercedes de-ți fugeau ochii după el.. B 977POP. Nici pe acesta nu-l știm… dar o să îl aflăm…

  După ora 21, martorii ar fi jurat că au văzut și o mașină a firmelor conduse de Marius Țucudean, dar noi nu băgăm mâna-n foc.

  Și, dacă tot o venit curentul la baterie, ce ne-am zis după cele două ore bătute în cuie în care am numărat toate becurile care scot în evidență restaurantul? Pe ei îi lăsăm cu fructele de mare, caracatițele și clamarii lor, noi nu mai stăm, că nu suntem polițiști de la Rutieră să le punem fiola la plecare, și nici atât de fără „pofte” după ce am văzut sticlele pe care le primea primarul CA CADOU!

  La un vin, nu Dom Perignon, ulterior, ne-am pus promis că dacă Falcă o să dea celor peste 1000 de invitați la President, la ziua sa de naștere, astăzi, de la ora 18, fructe de mare și ce a mai fost pe masă la „Ema del Mar”, acolo unde au fost „Toți oamenii primarului”, mergem și noi, chiar și neinvitați!

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acuma eu nu vreau sa fiu gica contra. Dar nu e normal ca omul sa isi sarbatoreasca ziua de nastere si in cadru restrans? E firesc gestul si mai mult de atat a facut-o fara publicitate. Azi o sa fie asa cum ati zis voi, petrecere mare si probabil o sa aiba invitati multi de complezenta… si probabil si presa. Eu cred ca ar trebui delimitata activitatea din viata privata de cea din viata publica. Articolul cu politistul ce dirijeaza dimineata in Aradul Nou a fost extrem de bun pentru ca a aratat un abuz, dar asta ca isi tine omu’ chef de ziua lui la un restaurant privat, cred ca este doar ….

   +12 voturi
   +1
   -1
   • Îți respect părerea și sigur că tu ai tot dreptul să o expui. Dar …
    Ști cum stă treaba? Presa are datoria să … ghici ciupercă-ntr-un picior, ce-i? … Informezeeeeeee!
    Ori cum primarul este o figură publică, la fel ca președintele, nu are viață privată, atâta timp cât este primar.
    Cetățeanul arădean, are dreptul să știe ce face primarul, cu cine, când, cât a costat, unde …etc. De ce? Simplu!
    Fiindcă îi plătește salariul și la îmbogățit din bani publici.
    Este vorba de realitatea în care trăim. El un nimeni mai alaltăieri și azi Chef-Mare-Chef cu toți SUVarii și BMWiștii din oraș.
    Iar mare parte a arădenilor nici nu știu cum arată Ema del Mar … și de Don Perignon, mulți din ei nici nu au auzit. De ce? Fiindcă nu se vinde la Kaufland și nu iau ei salariu pe lună, cât costă o sticlă.
    Dacă primarul vrea o viață privată, nu are decât să-și dea demisia. :)

    +19 voturi
    +1
    -1
    • De indignare și poate conștiință încărcată ai pus comentariul … greșit.
     „Nu te supăra, dar salariul minim pe economie este mai mare decât o sticlă de Dom…”
     Nu! Nu mă supăr. :) Probabil tu nu trăiești din salariul mediu pe economie, fiindcă văd că ști cât costă o sticlă de Dom Perignon.
     „… arădenii nu au văzut cum arată Ema del Mar în interior este normal…”
     Draga Ralu, greșești! Este ANORMAL, un restaurant la demisol, ce în context European (dar nici local … fiindcă avem cu ce-l compara) nu se ridică la un nivel de remarcat, prin absolut nimic din ceea ce are de oferit. Bunăstarea arădenilor în 2018 ar trebui să fie alta. Arădeanul, cel puțin din clasa de mijloc, ar trebui să aibă darea de mână să mănânce la un astfel de restaurant. Ori cei ce frecventează acest „establishment”, mare parte sunt exact aceia care parazitează resursele bugetului local și se îmbogățesc de la an la an, în detrimentul comunității.
     „…este o țară liberă unde nu toți își permit de toate, că altfel mâncam toți la cantină.”
     Și aici greșești! Nu este o țară liberă. Este o țară căpușată de mafii, ce sistematic jumulesc resursele bugetare locale și naționale, … că am ajuns acolo încât, ONG-uri, prin donații private să rezolve problemele ce normal ar trebuie soluționate de autoritățile locale și naționale. (ca exemplu vezi renovarea secției de pediatrie boli contagioase de la județean, aici în Arad. A fost nevoie de o Anamaria Nyeki, ca toți copiii din municipiu și județ să aibă acum unde să se vindece de boli, uneori eradicate în restul Europei) La asemenea „Cluburi private” se adună „la drum de seară” la un sfat, „Prădătorii”, ce împreună cu falcă își golesc buzunarele doldora de șpăgi, pe un „Lux” ce în lumea normală la cap îl găsești la îndemână, punând la cale „Furătăciuni” de sute și milioane de euro.

     +5 voturi
     +1
     -1
   • Ca si-a tinut ziua(La Multi Ani!) este un lucru firesc.Cei care au “pandit” evenimentul(tot firesc) au informat cititorii.Problema apare cand o persoana publica,aleasa de cetateni pt.a reptezenta interesele acestora(fiind si controversat in urma “ciocnirilor” cu justitia) cheltuie sume imense,si dispune de avere care-i depaseste cu mult veniturile oficiale.Cand cineva este la ,butoanele’ unde se lucreaza cu banul public,cetateanul devine interesat.Un interlop daca-si tine ziua,este mai putin luat sub lupa deoarece toata lumea stie sursa banilor(prostitutie,droguri,contrabanda,etc.) Nimeni nu este obligat sa recurga la serviciile lor.Dar cineva public,ales,investit cu incredere in gestionarea finantelor orasului este alta situatie.

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Felicitari pt articol !
   Doar din articolul asta DNA isi poate lua lista sa mearga sa ii ia la bani marunti de unde au ajuns scursurile astea asa repede la don pergnoane !
   Deocamdata ai spate puternic ca dna-ul inca e al lor dar niciodata nu e niciodata !
   Interesant prezenta brunetei PRE in aceeasi locatie fiind si fostul amant!

   +14 voturi
   +1
   -1
  3. Pentru cei care nu au înțeles articolul: cu o ușoară ironie și umor, articolul vrea să ne arate opulența în care trăiește un funcționar public ales de arădeni, din salariul de primar îți permite o viață de lux, din salariu de primar ”face cinste” la sute de persoane, probabil ca în fiecare an, o mare parte din invitați vor face o ”mică chetă” pentru ziua primarului, chetă sugerată ”pe linie de partid”, dar cheta + salariul nu justifică opulența în care trăiește primarul Aradului

   Sunt curios dacă ANAF-ul are curaj să verifice restaurantul, restaurant deținut de un apropiat a lui Falcă, care are ”datorii” de plătit către Falcă pentru diverse favoruri

   +30 voturi
   +1
   -1
   • Da adevărat ai grăit concetățene!
    „Sunt curios dacă ANAF-ul are curaj să verifice restaurantul…” Ei și tu acum! Nu-i bai că ești curios și visător. Dar hai să fim realiști. Cine are curaj să miște în front? Doar The Dinasty este încă la putere. Crezi că are cineva la ANAF Cohones să se ia de „Pretenii” lui ghiță, zis „Generatorul de euroi”? Nu au decât să facă primul pas, dacă li so urât cu binele. UnDoi se trezesc cu mascații pe la poartă. Una este să ne dorim și alta este realitatea. Pari că șt6i bine ce ști și ești cu picioarele pe pământ. :)

    +13 voturi
    +1
    -1
  4. Voi, astia de la Special Arad ati organizat o adevarata panda la ziua lui Falca si ati inchis ochii cand toata suita de la PSD s-a chefuit la petrecerea postasilor, organizata pe bani multi din fondurile postei romane. Atunci ati tacut malc! Niciun cuvant despre cheful de partid al PSD pe bani publici, cu sampanii moet doar la masa elitei PSD in timp ce postasii aveau pahare de plastic pe masa.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Multumim pentru ganduri. Ideea e ca, cu o alta ocazie, ne puteti informa dinainte despre ce face Posta Romana, condusa de politrucul de la PSD, Varcus. Si atunci, va promitem, organizam o panda si pentru asta. In rest… suntem penibili… asa cum scrieti dumneavoastra…
    Sau poate stitți si despre alte evenimente, despre care noi nu am aflat, si ne puteti ajuta. Chiar dorim asta, la cat de penibili suntem

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.