marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tot mai mulți migranți depistați de polițiștii de frontieră la vama Nădlac

  de Special Arad | 9 decembrie 2021, 10:49 AM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cinci cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar care transporta produse sanitare.

  Tot ieri, poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat șapte cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe lângă autostrada A3.

  În data de 08.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean  român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse sanitare  pe ruta România-Italia.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul marfă al semiremorcii, cinci cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

  Tot ieri,poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș judeţul Bihor, au observat șapte persoane care se deplasau pe jos, către linia de frontieră, pe lângă autostrada A3.

  Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt 6 cetăţeni din Afganistan și unul din Pakistan, cu vârste cuprinse între  22 și 26 ani.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.