Update Tot mai multe localități arădene sunt în „zona roșie”, iar polițiștii sunt puși pe amendat. Vineri s-au aplicat 173 sancţiuni

  de G. Tomescu | 31 octombrie 2020, 1:29 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Numărul localităților care au depășit incidența de 3 cazuri la mia de locuitori a crescut în Arad. Începând de astăzi, pe lângă localitățile deja existente în scenariu roșu, au fost adăugate și Sebiș, Bârsa, Dieci, Grăniceri, Hălmăgel, Peregu Mare, Semlac și Zădăreni, ceea ce înseamnă că purtarea măștilor de siguranță este obligatorie în aceste localități inclusiv pe străzi.

  Amenzile pentru nepurtarea măștii sunt între 500 și 2500 de lei!

  Ieri, 30 octombrie 2020, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au verificat din nou respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zonele aglomerate, în centrele comerciale, în piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

  Au fost verificate 209 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări, precum și 114 mijloace de transport în comun.

  Pentru abaterile constatate au fost aplicate 173 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 45.250 de lei, dintre care 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 de lei, de polițiștii locali.

  Toate sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de siguranță.

  Localitățile arădene aflate în prezent în scenariul roșu (incidență peste 3/mia de locuitori) sunt: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Sebiș, Almaș, Bârsa, Bârzava, Cărand, Dieci, Grăniceri, Hălmagiu, Hălmăgel, Livada, Peregu Mare, Pleșcuța, Semlac, Șagu, Șimand, Tauț, Vărădia de Mureș, Vinga, Vârfurile, Zădăreni, Zărand.

  Sunt mici excepții, totuși: cei care fumează, consumă alimente sau băuturi, ori fac activități fizice (de exemplu jogging) pe străzi, alei sau în parc au voie, pentru scurt timp, să-și dea joc masca, însă numai dacă păstrează o distanță de minim 2 metri față de alte persoane.

  Atenție! În ceea ce privește localitățile aflate în scenariul galben (incidență între 1,5 și 3/mia de locuitori), chiar dacă nu peste tot pe stradă, purtarea măștii este totuși obligatorie în zonele aglomerate (cum ar fi piețele) și, desigur, în spațiile închise! 

  Localitățile aflate în scenariul galben sunt: Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Sântana, Archiș, Bocsig, Brazii, Buteni, Dezna, Felnac, Ghioroc, Gurahonț, Iratoșu, Macea, Moneasa, Secusigiu, Socodor, Șeitin, Șepreuș, Șofronea, Vladimirescu, Zăbrani și Zimandu Nou.

  Citește și:

  Numărul localităților care au depășit incidența de 3 cazuri la mia de locuitori a crescut în Arad: școala se face online, masca obligatorie, piețele închise

  „Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, anunță printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

  Update – Potrivit raportului oficial, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 141 noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 la Arad, din totalul de 5753 la nivel național. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces în județ, din totalul de 101 decese corelate cu coronavirusul, care au survenit în ultimele 24 ore.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.