marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Torturat, ucis și incendiat după ce a dat jos afișe cu citate din Coran

  de - | 4 decembrie 2021, 2:53 PM | Internaţional

  0

  Un bărbat din Sri Lanka, director al unei fabrici, acuzat de blasfemie după ce ar fi dat jos de pe pereții clădirii niște afișe cu citate din Coran, a fost torturat, ucis și mai apoi incendiat de sute de oameni, în mijlocul străzii, în Pakistan, potrivit The Guardian.

  Priyantha Diyawadana, cetăţean din Sri Lanka, director general al unei fabrici din Punjab, a fost atacat vineri de o mulțime violentă. În videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, se vede cum bărbatul este aruncat la pământ, în timp ce sute de oameni îi rup hainele și îl lovesc cu putere.

  Diyawadana a fost torturat până când a murit iar mai apoi corpul i-a fost ars în mijlocul străzii. În tot acest timp, zeci de persoane din mulțime își făceau selfie-uri cu cadavrul său.

  Totul a pornit de la niște zvonuri potrivit cărora bărbatul, care era directorul respectivei fabrici de peste șapte ani, a dat jos un afiș ce conținea citate din Coran. Sute de oameni s-au adunat la porțile fabricii la primele ore ale dimineții, iar până la prânz au intrat în interiorul clădirii și l-au capturat pe Diyawadana.

  „În urma renovării clădirii, niște afișe au fost scoase de pe perete. Este posibil să fi profanat afișe care poartă numele profetului Mohamed. Poate că managerul a fost linșat tocmai din această cauză”, a declarat asistentul comisarului de poliție, Mohammed Murtaza. „Din păcate, nu pot confirma sau infirma nimic în acest moment. Alibiul folosit pentru crimă este blasfemie, dar cauza crimei pare a fi una personală. Investigăm problema”, a continuat acesta.

  50 de persoane au fost reținute până acum și cel mai probabil arestările vor continua, pe măsură ce poliția analizează filmările de la fața locului, a precizat Murtaza.

  Amnesty International a declarat că este „profund alarmată de linșarea și uciderea tulburătoare a unui director de fabrică din Sri Lanka din Sialkot, din cauza unei acuzații de blasfemie”.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.