luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Topul celor mai periculoase județe din România, dominat de Moldova. Aradul, considerat oraș sigur

  de - | 12 august 2023, 9:45 AM | Știri Arad

  1

  Două județe din Moldova se află în top trei cele mai periculoase județe din țară, potrivit un studiu realizat recent, care a luat în calcul incidentele violente încheiate tragic, iar la polul opus se află municipiul București, Arad și Timiș.

  Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și specialiști de la Direcția de Statistică, în zona de est a țării s-a înregistrat cea mai mare rată a criminalității.

  Scopul studiului a fost acela de a determina dacă există o legătură între rata omuciderilor și nivelul de trai. Au fost luate în calcul toate incidentele violente încheiate tragic, care au avut loc în perioada 2011-2020.

  Concluzia studiului, citat de Digi 24, a fost că Vaslui este județul în care au avut loc cele mai multe astfel de incidente violente. Cele mai multe fapte violente s-au înregistrat în mediul rural, media fiind mai mare de 4 la suta de mii de locuitori.

  În top trei, după Vaslui, se mai află județele Tulcea și Galați. Totodată în top 10 se mai regăsesc două județe Moldova, dar și din Oltenia, Olt și Dolj.

  La polul opus, municipiul București este considerat cel mai sigur din acest punct de vedere, rata omuciderilor, în același interval de referință, a fost mai mică de 1 la suta de mii de locuitori. De asemenea, Arad, Timiș și Ilfov sunt considerate orașe sigure.

  Sursa: Adevărul 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aradul oraș sigur …?! Ia mergeți dvs .pe Tarafului,mergeți pe Mărului unde gașca unui moșneag fost polițist,milițian pensionar își ia la bătaie vecinii,le dă cu sapa in cap unde mai pui că fiul lui este consilier local la primărie,poți face cate sesizări vrei și că în fiecare noapte careva din gașcă face fum sau toți o dată,nu intervine nimeni ba te mai și amendează că din grup fac parte și câțiva pompieri așa că mai gândiți vă de două ori înainte de a afirmă că Aradul este oraș sigur!!! Că să ajungi să fii bătut la tine acasă,sau omorât cu piatră în cap cum s-au intâmplat acum 20 de ani de același grup mafiot….asta nu e siguranță iar de Tarafului ce să mai zic….trageți dvs. concluzii.

   +15 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.