Tone de deșeuri, descărcate pe un câmp din Secusigiu dintr-o mașină închiriată de la firma D&D Arad. Patronul protejează un personaj important, care deține un salon de evenimente

  de Andreea Daniela B. | 16 January 2022, 5:08 PM | Dezvăluiri | Recomandările editorilor

  7

  Cetățenii unui oraș, al unei comune sau chiar sat sunt obligați să plătească facturi în valoare de sute de lei pentru a scăpa de gunoiul pe care îl au. Și totuși, ni se adeverește încă o dată că legea nu este pentru toți. Și spunem aste pentru că vă prezentăm în continuare un „eveniment” care a avut loc ieri la Secusigiu. O camionetă ce aparține de firma D&D Arad, încărcată cu câteva tone de gunoi, a ajuns pe câmpul de la Secusigiu, acolo unde trebuia să scape de încărcătură, ca mai apoi șoferul să se facă nevăzut.

  Din păcate pentru el și din fericire pentru cetățenii comunei, oameni obișnuiți care își plătesc taxele, șoferul camionului (de fapt, doar un slujbaș) nu a avut noroc, fiind suprins asupra faptului, când avea lucrul pe jumătate făcut. Acționând la pontul dat de niște martori, însuși primarul Secusigiului, Gheorghe Grad, a ajuns la fața locului și a solicitat telefonic prezența autoritățile în drept să intervină pentru a lua măsurile necesare. Din datele pe care le avem mașina, cum spuneam, aparține societății D&D din Arad, care a închiriat-o în urmă cu ceva timp unui salon de nunți din Arad. Patronii acestuia ar fi încărcat camionul cu resturi de mâncare până la plastice, adunate în luna decembrie ca urmare a evenimentelor din final de an, iar ieri au vrut să se scape de el „românește”, ocolind legea.

  Am surprins în după-masa zilei de ieri, mai spre seară, o mașină de gunoi care încerca să descarce gunoiul undeva la marginea satului Secusigiu, însă ghinionul a fost că li s-a defectat mașina chiar în timp ce descărcau. Urma să fie tractați de cineva, dar nu au mai apucat. Am sesizat poliția și Garda de Mediu și se fac cercetări. Din ce am văzut, polițiștii au luat măsurile necesare, i-au dat ceva amendă șoferului și cred că vor confisca și mașina. Până să îi văd, ei au reușit să descarce câteva tone de gunoi, aproape jumătate din cât aveau în mașină. Chiar și azi gunoiul este tot acolo chiar dacă, cel puțin din spusele șoferului, azi trebuiau să vină să îl strângă. Din păcate, unii confundă Secusigiul cu groapa de gunoi a Aradului. Din ceea ce mi-a spus șoferul, el a fost îndrumat să vină să arunce la noi, nici măcar nu este localnic, este din alt județ. Eu am luat măsurile pe care trebuia să le iau, mai departe Poliția și Garda de Mediu cu siguranță se vor ocupa de această problemă”, ne-a povestit Gheorghe Grad, primarul Secusigiului.

  IMG 20220115 WA0011 edit 205125821600990

  Polițiștii au aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei…

  La data de 14 ianuarie a.c, în jurul orei 17.30, polițiștii Postului de Poliție Secusigiu au depistat în flagrant delict un bărbat de 48 de ani, din județul Timiș, în timp ce descărca deșeuri dintr-o autoutilitară în afara localității Secusigiu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei în baza O.U.G 92/2021 privind regimul deșeurilor„.

  Ce spune patronul D&D Arad

  Din informațiile noastre cercetările încă nu sunt finalizate și s-ar putea ajunge până la confiscarea camionului. Cu toate acestea, patronul susține că mașina a ajuns înapoi în firmă și, indirect, aruncă toată vina în „cârca” șoferului. „Mașina s-a întors la noi cu tot cu marfă, nu se confiscă. O să mergem luni dimineață să adunăm gunoaiele de acolo, atunci când merge șoferul la poliție pentru declarați” ne-a declarat Dan Ciorogari, patronul D&D.

  Întrebat dacă ne poate spune cât timp a fost închiriată camioneta și ce restaurant a închiriat-o, acesta a răspuns: „Nu știu nimic, cu șoferul a avut ceva înțelegere”.

  Martorii – și nu au fost puțini – susțin că, de fapt, patronul protejează un important personaj din Arad, care ar deține salonul de evenimente, dar care, conform actelor, nu poate fi făcut vinovat. Deși la fața locului a fost amintit numele acestuia, nimeni dintre cei intervievați de noi, oficial și neoficial, nu i-a rostit numele. Așa că… în dulcele stil românesc, bietul șofer e vinovat… însă suntem aproape convinși că dacă va păstra legea tăcerii, cineva de acolo de „Sus” îi va plăti amenda.

  Revenim.

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.