duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Toată lumea e beton, dar nimeni nu-i ca și B-ton! – am aflat la concertul aniversar de la terasa Flex | Foto + Video

  de Raluca Medeleanu | 1 august 2020, 3:36 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Trupa arădeană B-ton a sărbătorit 20 de ani de la înființare printr-un concert electrizant, la terasa Flex de la Ștrandul Neptun, vineri seară, unde biletele au fost sold out, iar lumea s-a oprit chiar și pe trotuarul din fața clubului să le asculte muzica pe care Fly ne-o descrie ca „funky-punk-power”.

  Oficial, B-ton a văzut lumina zilei în anul 2000, însă cânta încă din 1997 un stil mai agresiv decât acum, având influențe de tip Pantera sau Sepultura. În acea perioadă, componența și numele trupei au fost schimbate de câteva ori (la început s-a denumit Slammer) și băieții au fost chiar și într-un turneu în Germania. Din martie 2000, formația a devenit B-ton, având componența: Fly (voce și chitară), Gălbenuș (chitară), Dănuț (tobe) și Călin (bas). „Deci (de atunci, n.red.) eram o altă formație, am și început să cântăm alt stil, nu mai era acel stil turbat de dinainte, ci a devenit mai betonesc, să zic așa…”, ne-a spus Gălbenuș într-un interviu Special Arad din 2018, când formația își celebra „majoratul”. Iar stilul lor „betonesc” le-a adus maxim succes, chiar și în capitală, unde au înregistrat un album, la Rebel Music (label-ul creat de trupa Paraziții), de pe care o melodie a fost difuzată de nenumărate ori pe Atomic Tv.

  Acum, B-ton sunt mai activi ca oricând, în această primăvară au lansat două piese noi, cu tot cu videoclipurile aferente, iar la toamnă plănuiesc să scoată și un album, evident, la fel de beton!

  Aniversarea a 20 de ani de B-ton, la terasa Flex

  Posted by Special Arad on Friday, July 31, 2020

  Citește și interviul din 2018 aici: Arad still rocks: De vorbă cu trupa B-ton, la moment aniversar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.