joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Toamna se numără… copacii! Locuitorii din Gai își propun să planteze 400 de copaci. Cum puteți ajuta

  de Special Arad | 8 octombrie 2021, 10:17 AM | Eco

  0

  Comunicat. „Gândim Verde” este o nouă acțiune cu care Asociația Gai Cartierul Nostru vine în fața arădenilor, într-un demers care implică protecția mediului, dezvoltarea simțului estetic, și creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la poluare.

  „Cele mai circulate străzi din municipiu se află în cartierul Gai. Pe o lungime de aproximativ 3 km, străzile Ștefan Tenețchi și Tribunul Corcheș fac parte din centura ocolitoare a orașului Arad, fiind poarta de acces pentru cei ce tranzitează orașul și totodată deservind ca rută de acces în  Zona Industrială de Vest pentru mii de angajați făcând traficul și poluarea o problemă importantă.

  În tot acest context, o perdea verde este mai mult decât necesară pentru a diminua impactul creat de traficul rutier.

  Ne dorim să mobilizăm un număr cât mai mare de arădeni pentru acțiunea de plantare a copacilor. Cei care doresc să se alăture proiectului – persoane juridice sau persoane fizice- o pot face cu donații în contul  asociație AGCN. Prețurile copacilor variază între 100 și 200 lei, în funcție de specie. Pentru ajutorul acordat, propunem o recompensă inedită: o plăcuță cu numele și prenumele donatorului, care va rămâne pe tutorele de susținere al copacului. Bineînțeles, așteptăm cu drag prezența voluntarilor și a donatorilor la acțiunea propriu-zisă, unde vom beneficia și de suportul autorităților locale pentru implementarea acestui proiect. Le mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acest proiect precum și în proiectele anterioare ale asociației” a declarat Cristian Hebristean, membru în Consiliul Director al Asociației Gai Cartierul Nostru.

  AGCN este o asociație civică ce a reușit, în timp scurt de la înființare, să mobilizeze resurse și voluntari în proiecte civice de utilitate pentru arădeni. Printre proiectele realizate reamintim reabilitarea locului de joacă al grădiniței PP8, Poșta Moșului (133 de copii au primit cadouri de Crăciun), Sărbătoarea Copiilor, strângerea de fonduri pentru un caz umanitar, acțiunile de igienizare a spațiilor verzi, crearea unui loc de joacă în incinta Spitalului Județean, secția Pediatrie ori Campionatul Străzilor (fotbal), fiind câteva dintre proiectele noastre.

  Persoanele fizice sau juridice care doresc să sprijine financiar asociația sunt rugate să sune la tel. 0737672999, să trimită un mesaj pe pagina de Facebook Asociația Gai Cartierul Nostru sau un email la [email protected]

  Conturi AGCN

  Nume: Asociatia Gai-Cartierul Nostru

  RO20BRDE020SV88143540200 – cont lei

  Nume: Asociatia Gai-Cartierul Nostru

  RO56BRDE020SV88150580200 – cont euro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.