Toader, despre revocarea lui Kovesi: „Decizia este luată. O voi formaliza în limitele competenţei mele”

  de - | 6 January 2018, 11:50 AM | Politikos

  0

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, referitor la posibila revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a luat o decizie în acest sens şi urmează să „o formalizeze în limitele competenţelor sale legale”, scrie Mediafax.

  „M-aţi întrebat dacă am luat o decizie şi am spus public că da. Întrebarea dacă o revoc: ştiţi bine că nu ministrul Justiţiei revocă. El cel mult propune. (…) Eu vă repet ce am spus. Este o decizie pe care am luat-o, este o decizie pe care urmează să o formalizez în limitele competenţelor mele legale”, a spus ministrul Justiţiei, la ieşirea din sediul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde s-au desfăşurat, vineri, alegeri pentru noua conducere a instituţiei.

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în 21 noiembrie, că toate concluziile sale în legătură cu rapoartele Inspecţiei Judiciare efectuate în urma verificărilor la DNA şi la Parchetul General le va prezenta într-o conferinţă de presă ce e posibil să aibă loc în 31 decembrie 2017.

  Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat, Toader neanunţând nici până în acest moment ce decizie a luat în cazul managementului DNA şi al PG.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.