Tinerii din Chișineu Criș vor skatepark, doar că – deocamdată – luptă cu mori de vânt…

  de [email protected] | 24 mai 2015, 1:34 PM | Chişineu Criş | Știri Arad

  5

  În Arad, nu numai în municipiu, ci chiar la nivel de județ, nu există nici măcar un skatepark. Și asta nu fiindcă nu sunt tineri care practică astfel de sporturi, ci fiindcă nimeni din administrație nu s-a gândit să facă așa ceva. Există, în schimb, la Timișoara, Oradea sau Szeged – cele mai apropiate orașe de noi. Tinerii din Hunedoara fac petiții peste petiții și scrisori deschise primarului de ani de zile, în zadar până acum. La Arad, tinerii parcă sunt resemnați. Însă iată că un număr deloc nesemnificativ de tineri din Chișineu Criș și-au pus în cap să spargă gheața și să nu se oprească până nu obțin ce vor.

  „Am făcut un calcul al proiectului și un skatepark de care am avea nevoie, care să fie bun atât pentru începători, cât și pentru cei avansați, ar costa în jur de 60.000 euro. Am studiat pe pagina Primăriei Chișineu Criș bugetul orașului și am ajuns la concluzia că Primăria ar fi dispusă să realizeze proiectul din fonduri europene, iar dacă am folosi fondurile europene am putea realiza ceva mult mai mare. Oricum, noi dorim doar un loc unde să putem practica aceste sporturi fără să deranjăm pe cineva sau să fim deranjați”, spune T. A., unul dintre tinerii implicați în această cauză.

  În momentul de față, tinerii strâng semnături, caută sponsori și solicită ședințe la Primărie. Iar dacă intenții există, evident, se lovesc de birocrație. Încă nu au reușit să obțină nicio audiență cu conducerea orașului fiindcă fiecare ședință de consiliu a fost anulată. Băieții din Chișieu Criș au reușit să strângă 300 de semnături, inclusiv de la tinerii din Arad, care doresc și ei construirea unui asemenea parc, în municipiu. Numai că arădenii nu sunt atât de hotărâți și ambițioși precum cei din Chișineu Criș…

  Aceștia au găsit chiar și firme care ar putea să construiască un skatepark și propun mai multe locații unde ar avea loc parcul (Vezi hărțile de mai jos).

  11188174_814057038678949_4762022354096476966_nharta ch-cris

  „În ultimii ani, numărul de practicanți ai sporturilor precum skate/bmx/role/trotinetă a crescut radical în Chișineu Criș și sunt sigur că dacă am avea un asemenea loc, vom fi și mai mulți.
  De asemenea, putem include organizarea concursurilor de aceste sporturi. Orașul este situat perfect din acest punct de vedere, deoarece ar putea să vină sportivi atât din județul Arad, cât și din Bihor și chiar din Ungaria”, a mai adăugat T. A.

  Cei care vor să se alăture inițiativei, pot găsi mai multe informații pe grupul de facebook Skatepark Chisineu Cris.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Alexandru draga te rog frumos nu dezinforma, miercuri a fost sedinta de Consiliu local si nu a fost depusa nici o solicitare. Va astept eu personal luni dimineata la primarie si va ajut sa depuneti solicitarea voastra si cu siguranta anul viitor poate fi prins in buget acest proiect. Finantarea se poate face si din fonduri proprii si ca locatie cea mai buna varianta ar fi in piata centrala a orasului.

   --6 voturi
   +1
   -1
   • Domnule Cherechesi iti pot spune 100% ca primarul stie despre acest lucru si a fost informat despre acest lucru, deci nu dezinforma tu populatia.
    In al 2 lea rand ar trebui sa va si interesati ce vrea populatia din chisineu-cris inainte sa investiti banii in ceva, voi inloc sa faceti ceva pentru tineri mai bine faceti ceva pentru un pensionar doar ca sa obtineti un vot in plus.Nu spun ca este un lucru rau ca faceti pentru pensionarii, dar trebuie sa va ganditi ca sunt si tineri in acest oras care vor un loc unde sa se poata da cu placa/bicicleta/role/trotinete, si credema sunt tanar stau pe strada aproape toata ziua, sunt destui care se dau cu ce am mentionat mai sus + ca in orasu asta chiar nu se face nimic pentru tineri inafara de cupa crisius si zilele orasului nu se intampla nimic, macar daca sar organiza mai des concursuri de bicicleta, fotbal etc. Sa construit destul de recent acel parc in piata in care abea daca sunt 4-5 persoane in el zilnic, nu prea este vizitat. Intrebarea mea este de ce nu a-ti intrebat omanenii orasului ce vor, daca se construia un skatepark in locul acelui parc va garantez ca era mult mai populat.Si cum spunea si Toser daca se construieste un asemenea parc noi, tinerii putem organiza concursuri regulate in oras de stkate,bike,role etc. Premii, nu conteaza, pentru ca un tanar nu participa pentru premiu, patricipa pentru distractie, si daca ii dam de ex o diploma scoasa de pe net se bucura…Deci intreb din nou: de ce nu intrebati populatia ce vrea inainte sa construiti ceva?..Tin sa mentionez ca daca s-ar construi acest parc ar veni tineri si din alte localitaii din apropiere, sau chiar si din Arad, pentru ca in arad exista un ”skate park” dar are doar 3 rampe, daca sar costrui in Chisineu un park cum trebuie imediat ar creste orasul in ochii celor din jur, si sunt sigur ca ar venii si concursuri de bicicleta,skate,role tinerii din judet foarte multi, nu are rost sa mentionez fotbal pentru ca doar pentru fotbal se organizeaza competitii in acest oras si nu inteleg de ce,pentru ca nu sunt doar fotbalisti in oras.Uitati un exemplu foarte bun:Macea care este un sat din apropiere, organizeaza festivalul paradaicilor, acolo au organizat si un concurs de biciclete la care anu trecut au fost peste 60 de participanti, de toate varstele din tot judetu, chiar si afara din judet, am intalnit 3 tineri de vre-o 20 de ani din Timisoara.Si nu au fost nu stiu ce premii, o medalie, o diploma si primele 3 locuri au primit o plasa de rosii. Nu cred ca ar fi greu sa se organizeze si in Cris asa ceva, problema este la conducere, la voi, faceti tot doar pe intereses petru a obtine un vot in plus sau a va baga voi niste banii in plus in buzunar.
    Ex: pista de biciclete care e plina de denivelari si gropi, si mai si merg pietoni pe ea care nu sunt amendati sau ceva + daca le zici ceva esti si injurat, inschim daca eu merg pe trotuar cu bicicleta sunt amendat imd cum sunt vazut. Si in final vreu sa zic: STIM TOTI DE UNDE SI DE LA CINE SA CUMPARAT PAVAJUL CU CARE ESTE PAVAT APROAPE TOT CRISUL SI LA CINE IN BUZUNAR AU INTRAT BANII DIN ACEL PAVAJ. Chiar daca nu zicem nimic, credetine nu suntem orbi.Sper ca ti-a dat de gandit ce am zis eu aici si sa faceti si ce trebuie pentru populatie nu doar ce vreti.

    +8 voturi
    +1
    -1
  2. La Festivalul paradaicilor am participat impreuna cu Toda Petru (Bike service Chisineu Cris)…A fost cea mai tare cursa la care am participat pana acum si Petre a luat locul 2 iar eu locul 4 anul trecut…El a primit o pompa de bicicleta si un lacat si o clasica plasa cu rosii….
   Desi a fost destul de grea cursa de 34 km cand am ajuns la Finish am fost primit cu aplauze si Pita cu unsoare rosii si ceapa

   Foarte frumos organizat concursul si chiar sper sa avem asa ceva si in Chisineu-Cris

   Skate-park-ul era de mult in discutie dar oricum nimeni nu ii baga in seama pe tinerii din Chisineu-Cris…

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.