Update Discuții avansate: șanse mari ca Tibor Selymes să fie noul antrenor al UTA Arad

  de Lucian Dănilă | 9 octombrie 2016, 4:29 PM | Sport | Topic special

  0

  Conducerea clubului UTA s-a întâlnit în această dimineață pentru a analiza ultimele rezultate ale echipei. Așa cum scriam în articolul anterior, galeria arădeană a cerut demisia antrenorului principal Roland Nagy, cel care ocupă de trei ani și o lună postul de „principal” la UTA. A fost instalat în septembrie 2013, primul său meci fiind UTA – Pecica 3-1, în Liga a 4-a.

  Cu Roli Nagy pe bancă, UTA a obținut două promovări consecutive, din liga a 4-a în liga secundă, fiind apoi la un joc distanță de promovarea în prima ligă, UTA pierzând barajul de promovare în „dubla” cu FC Voluntari.

  Din informațiile noastre, s-a votat pentru demiterea lui Roland Nagy din funcția de antrenor. „Este nevoie de un șoc la echipă, de o schimbare”, spun oficialii arădeni. Tehnicianului arădean i se va propune o funcție de antrenor la o echipă din cadrul clubului.

  În aceste momente, UTA negociază cu doi antrenori, ambii fiind foști internaționali români, care au evoluat la echipe de peste hotare. Au evoluat la Steaua, respectiv Dinamo, dar și în campionate puternice cum sunt La Liga, Spania, sau prima ligă din Belgia. Unul dintre ei ar fi la prima experiență ca antrenor principal, iar celălalt a mai antrenat mai multe echipe din prima ligă.

  În ceea ce îi privește pe „secunzii” Cristian Todea și Dan Țapoș, încă nu se știe dacă vor fi sau nu păstrați în viitorul staff tehnic.

  UPDATE

  Noul antrenor al UTA va fi aprope sigur Tibor Selymes. Discuțiile sunt foarte avansate. Celelalte variante, Roșu și Ciubotariu, au picat. În această după-amiază s-ar putea semna contractul.

  Tibor Selymes (n. 14 mai 1970, Bălan, Harghita) este un fost fotbalist și actual antrenor român de etnie maghiară, care a jucat pentru Echipa națională de fotbal a României la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1994 și 1998. Este nepotul fotbalistului Nicolae (Miklos) Selymes (n. 11 martie 1940), care a jucat pentru Steagul Roșu Brașov și Dinamo București în 99 de meciuri din Divizia A, în care a marcat 15 goluri.

  În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

  A fost antrenorul echipei de fotbal de primă ligă, Astra Ploiești dar a fost demis după două etape în sezonul de Liga I 2011-2012. În data de 28 septembrie 2011 a devenit antrenorul echipei FCM Târgu Mureș, în locul lui Ioan Ovidiu Sabău.

  Tibor Selymes a fost antrenor al echipei Petrolul Ploiești.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.