joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Thibaut Courtois: „Nu cred că am fost destul de respectat”

  de Lucian Dănilă | 29 mai 2022, 3:34 PM | Sport

  0

  Fără nicio îndoială, portarul echipei Real Madrid, Thibaut Courtois, a fost cel mai bun jucător al finalei UEFA Champions League câștigată de Real Madrid cu scorul de 1-0 în fața celor de la FC Liverpool.

  Portarul naționalei Belgiei a stabilit două recorduri aseară. A avut 59 de parade pe timpul întregii competiții, dar a avut și cele mai multe parade într-o finală de UEFA Champions League: 9! Cel puțin trei din intervențiile de aseară au fost senzaționale, cea la șutul lui Mane, când a deviat mingea în bară, la șutul spre colțul lung al lui Salah, și tot la Salah la acea intervenție la care a alergat de la o bară la cealaltă închizând practic poarta.

  Englezii de la Goal l-au ridicat în slăvi: „Thibaut Courtois, cea mai bună prestație a unui portar în istoria finalelor Champions League”. Probabil de la Duckadam încoace, de la acea finală de la Sevilla din 1986 în care portarul originar din Semlac a parat patru penalty-uri consecutive, niciun portar nu a mai avut o așa prestație precum Courtois aseară.

  „Am văzut numeroase mesaje și mă simt copleșit. Astăzi am vrut să câștig finala pentru cariera mea, pentru toată munca grea, pentru a-mi face numele respectat pentru că nu cred că am fost destul de respectat, în special în Anglia.

  Am auzit multe voci care spuneau că nu sunt destul de bun. Sunt foarte fericit și mândru de performanța echipei și când a fost nevoie de mine, am fost acolo. Am bătut cele mai bune cluburi din lume”, a spus Courtois la finalul meciului”, a declarat Thibaut Courtois la finalul meciului de aseară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.