The XX pregătește albumul cu numărul III

  de Special Arad | 29 octombrie 2014, 9:13 PM | Muzică

  0

  Trupa indie pop britanică The XX lucrează la cel de-al treilea album de studio al său, potrivit declaraţiilor liderului grupului, Jamie XX, care a anunţat şi primul său album solo, informează nme.com.

  „Avem o grămadă de cântece care nu sunt gata, dar sunt foarte încântat de noul material. E un sentiment de mai mare libertate faţă de perioada când înregistram albumul precedent”, a declarat Jamie XX, liderul trupei britanice The XX, citat de nme.com.

  Potrivit nme.com, trupa a înregistrat recent o parte din cântecele ce vor apărea pe noul album, în studiouri din Islanda şi Texas, Statele Unite ale Americii, iar în prezent trupa s-a reunit la Londra pentru a continua lucrul la noul disc.

  „Cred că mare parte din inspiraţie vine din faptul că nu suntem undeva aiurea, ci acasă”, a spus muzicianul londonez.

  Cel mai recent album al The XX este discul “Coexist”, lansat în 2012.

  Trupa a declarat recent că se simte “înspirată şi gata de drum”, referitor la lansarea unui nou material discografic.

  „Am cântat pe o mulţime de scene importante în turneul din ultimul an şi ceva din experienţa asta se va vedea şi pe următorul album. Am trăit multe în ultima perioadă şi asta se va reflecta în noile cântece”, a declarat vocalista The XX, Romy Madley Croft.

  Pe de altă parte, muzicianul Jamie Smith, cunoscut după numele de scenă Jamie XX, a anunţat că lucrează şi la primul său album solom care va cuprinde “trei ani de muzică”.

  „Am o piesă pe care trebuie să pun partea vocală, dar încă nu am decis cine să fie vocalistul. Eu nu prea ascult versurile, dar le pot înţelege ceva mai bine când sunt vorbite, nu cântate. Îmi intră în cap mai repede”, a spus producătorul şi DJ-ul londonez.

  the-xx

  The XX este o trupa londoneză indie pop, formată în 2005, care îi are ca membri pe Romy Madley Croft, Oliver Sim şi Jamie XX. Primul album al trupei, intitulat “XX”, a fost lansat în 2009 şi a adus trupei, în 2010, distincţia Mercury Music Prize. Cel de-al doilea disc, “Coexist”, a fost lansat în septembrie 2012.

  Cântecele trupei au apărut pe coloana sonoră a multor producţii de televiziune şi cinema, cum sunt serialele “Cu sânge rece / Cold Case”, “Costume / Suits” şi filmele “Numărul patru / I am number four” şi “Marele Gatsby / The Great Gatsby”.

  Trupa The XX a susţinut un concert în România, în august 2013, în cadrul festivalului Summer Well.

  Sursa: Mediafax

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.