duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „The Voyager” – spectacol de teatru cu „un înger rătăcit” în Flex, produs de Hub mARTA, Aradi Kamaraszínház și Teatrul Carousel

  de Tomck@t | 31 ianuarie 2024, 5:41 PM | Cultură

  0

  Primul eveniment al Hub-ului cultural mARTA din 2024 va fi o „întâmplare cu un înger rătăcit”, în data de 11 februarie (ora 21:00), la Club Flex, un spectacol de teatru „pe alocuri interactiv”, bazat pe fragmente din piesele și sonetele lui William Shakespeare: „The Voyager”.

  „Când treci pe lângă un înger și crezi că e doar o corporate girl. Când ai uitat să-ți mai pui întrebările «alea»!… pentru că nu mai ai timp. Când e despre TIMP. Și despre tine” – este sinopsisul spectacolului, coproducție Hub mARTA, Aradi Kamaraszínház și Teatrul Carousel, cu actrița Alexandra Tapasztó și în regia lui Theo Herghelegiu.

  „The Voyager este un spectacol despre cum ratăm întâlniri (sau nu) în viață – de data asta: întâlnirea cu un înger. Un înger călător, de rangul III, venit să ajute oamenii să se adune din risipirea devenită epidemică, poate chiar pandemică(!), în urma degringoladei generale. O monodramă despre dilemele omului de azi și întrebările pe care și le pune frecvent, sau pe care a încetat să și le mai pună.

  Textul este bazat pe fragmente din piesele și sonetele lui William Shakespeare, coagulate într-o poveste, sau, mai corect spus: într-o întâmplare care face ca în sala de teatru (spațiul de joc) să aterizeze un înger rătăcit și să interacționeze cu publicul. Textul este jucat în mare parte în limba romană, dar aproximativ un sfert este în limba engleză, existând supratitrare în limba engleză pentru tot spectacolul”, aflăm de pe site-ul Hub mARTA.

  Muzica originală este semnată de Călin Grigoriu, iar de video s-a ocupat Alexander Petcu.

  Piesa urmează să participe în festivalul internațional cu tematica Shakespeare, de la Verona, în 2024.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.