sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „The Revenant”, copy-paste grosolan după Tarkovski (VIDEO)

  de - | 8 februarie 2016, 12:56 PM | Film | Video

  0

  „The Revenant”, filmul văzut ca fiind cel cu cele mai mari șanse la câștigarea Premiului Oscar, este uluitor de asemănător cu unele filme ale regizorului rus Andrei Tarkovski. Iar asta nu prea-i face cinste regizorului Alejandro González Iñárritu…

  Un filmuleț urcat pe YouTube demonstrează cât de asemănătoare sunt anumite cadre și scene din filmul regizat de Alejandro González Iñárritu cu altele din diferite filme ale lui Andrei Tarkovski, considerat unul dintre cei mai influenți cineaști ai erei sovietice și ai întregii istorii a cinematografiei.

  Filmele lui Tarkovski care se regăsesc prin câteva scene în această comparație sunt: „Stalker” (1979), „Ivan’s Childhood” (1962), „Mirror” (1975), „Nostalgia (1983) și „Andrei Rublev” (1966).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.