luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  The Neighbourhood, „indienii” care cred că rockul e mort și bisurile sunt forțate

  de Special Arad | 1 august 2014, 9:55 PM | Muzică

  0

  După blocurile gri sunt în continuare ei, „care te fac pe tine”, așa cum ziceau clasicii noștri de la B.U.G. Mafia. Teoria e valabilă și în cartierul suprasaturat al indie rockului. The Neighbourhood este o trupă nouă compusă din 5 „indieni” (indie players) „care te fac pe tine”, în sensul că te provoacă prin atitudine. Au reușit să iasă din mulțime printr-un Number One în topul pieselor de rock alternativ din SUA, iar acum susțin că rockul e mort și bisul e forțat, scrie Infomusic.ro. Cum ar spune Ron Burgundy, „Boy, that escalated quickly”.

  The Neighbourhood cântă din 2011. În cei 3 ani de când se află pe piață au reușit să semneze un contract cu Columbia Records, să lanseze două EP-uri (“I’m Sorry…” și “Thank You“) și un album ( “I Love You“) și să obțină un Number One în topul Billboard Alternative Songs. Piesa care i-a plasat în atenția mediatică a fost “Sweater Weather“, compoziție ce a pornit de la un simplu ritm de chitară.

  the-neighbourhood-logo“Într-o zi, eu și Jesse (vocalistul) eram la mine acasă, iar eu zdrăngăneam la chitară. La un moment dat, Jesse m-a oprit și mi-a spus <<Hei, sună cool, hai să înregistrăm asta>>. Înregistrarea aia a devenit “Sweater Weather“. Când am terminat piesa complet, cu versuri și tot, ne-am spus <<Ok, sună destul de bine, ar trebui să continuăm să compunem>>”, a povestit pentru un post de radio chitaristul Zack Abels.

  Originară din California, formația este compusă din Je$$e Rutherford (voce), Zach Abels (chitară), Michael “Mikey” Margott (bass), Jeremy Freedman (chitară) și Brandon Fried (tobe). Inițial, bateristul formației a fost Bryan Sammis, însă, așa cum se întâmplă atunci când “prinzi aripi”, la un moment dat nu toți membrii zboară în aceeași direcție. Bryan a optat deci pentru o carieră solo, părăsind formația în ianuarie 2014.

  “Sweater Weather“, deși este o piesă extrem de populară pentru o trupă la debut, nu este decât începutul carierei The Neighbourhood. Așa cred, cel puțin, membrii formației, care își doresc să ajungă cunoscuți la nivel internațional și, de ce nu, să dețină titlul de “cea mai bună trupă din lume”.

  Membrii The Neighbourhood, ce nu au atins încă pragul de 25 de ani, cred că rock’n’roll-ul e complet mort. Declarația a fost făcută recent, în cadrul unui interviu acordat revistei Billboard cu ocazia concertului de pe scena principală a KROQ’s Weenie Roast.

  “Cred că trupele de la ora actuală nu au habar de nimic. Cred că arta e pierdută, iar rock’n’roll-ul e complet mort. Treci des pe aici? Probabil ai trecut pe lângă toți membrii din trupele cu hituri ce au primit multiple certificări de platină, dar fără să știi cine sunt ei. Și același lucru s-ar întâmpla dacă ar intra într-un mall. Nimeni nu mai știe cine e cine. Avem micul nostru univers. Eu vreau să avem mai mult decât atât”, a spus cu convingere solistul Je$$e Rutherford.

  Deși declarația ar putea fi interpretată ca o insultă la adresa colegilor de breaslă, vocalistul include și trupa The Neighbourhood în aceeași masă de muzicieni anonimi. Ultimele staruri rock pe care Rutherford și le amintește sunt cei de la Guns N’ Roses și Motley Crue, cam acesta fiind calibrul la care și-ar dori să ajungă.

  Chiar dacă starurile rock oferă de obicei bisuri, la concertele The Neighbourhood, ce au început să se extindă din America spre Europa (următorul festival e programat în Olanda), fanii nu vor avea parte de așa ceva. Membrii trupei cred că bisurile sunt forțate, așa încât le exclud din show-urile lor.

  “De obicei nu cântăm bisuri pentru că nu ne plac. Sunt de prost gust pentru că sunt forțate – nu vrem ca oamenii să ne implore să ne întoarcem pe scenă. E ca și cum ai fi model și ai apărea pe primele pagini ale revistelor și te-ai duce la cele mai populare puncte de vânzare așteptând ca oamenii să treacă și să spună <<Wow, ce revistă grozavă!>>. E ca și cum ai forța oamenii să-ți acorde atenție, e un gest disperat.” – The Neighbourhood pentru Digital Spy.

  Fără bisuri și fără rock’n’roll deci, dar cu un nou album în pregătire. Discul se numește “#000000 & #FFFFFF” sau “Black & White” și va apărea pe piață în curând. A, și dacă vă întrebați de ce toate pozele/clipurile/aparițiile TV sunt alb-negru, răspunsul este simplu: din dorința trupei.
  După atâtea păreri împărtășite presei, puștii ar putea părea aroganți. Totuși, câtă vreme muzica sună bine, își pot permite orice tip de declarații, cu atât mai mult cu cât ele vin însoțite de argumente.

  Sursa: Infomusic.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.