luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „The Mandalorian” este cel mai piratat serial TV în 2020, urmat de „The Boys”

  de - | 5 ianuarie 2021, 9:33 AM | Film | Pop Culture

  0

  Producția SF „The Mandalorian”, difuzat de platforma de streaming Disney+, este noul „rege al internetului”, conform analiştilor de la TorrentFreak.

  Cel de-al doilea sezon al spin-off-ului desprins din universul francizei „Star Wars” a fost cel mai piratat program TV în 2020, informează revista americană Variety, citat de RFI.ro.

  În clasament, realizat în baza descărcărilor de torente la nivel global, „The Mandalorian” ocupase direct locul al 3-lea în 2019, la primul sezon.

  În ultimii 9 ani, serialul „Game of Thrones”, produs şi difuzat de HBO, a deţinut monopolul asupra primei poziţii în această ierarhie, iar iubitorii acestui serial aşteaptă acum cu nerăbdare lansarea unui spin-off din producţia originală, „House of the Dragon”. Încheierea „Urzelii tronurilor” a permis producţiei „The Mandalorian” să treacă pe primul loc în topul pe anul 2020.

  În ierarhia de anul trecut, locurile al doilea, al treilea, al patrulea şi al cincilea au revenit, în ordine, serialelor „The Boys”, difuzat de Amazon Prime, „Westworld”, produs de HBO, „Vikings” – tot pe Amazon şi „Star Trek: Picard” – de pe CBS All Acces.

  Printre alte seriale bine clasate în topul din 2020 se mai numără „Rick and Morty”, „The Walking Dead”, „The Outsider”, „The Flash” sau „Arrow”.

  Prea multe servicii de streaming

  Chiar dacă este un indicator consistent al tendinţelor din domeniul descărcărilor digitale, clasamentul întocmit de TorrentFreak nu reprezintă totuşi o metodă concludentă de monitorizare a adevăratei dimensiuni a pirateriei online, întrucât numărul descărcărilor de torente nu ţine cont de vizionările realizate pe serviciile ilegale de streaming, însă reprezintă un indicator destul de clar pentru analiști că deja există prea multe servicii de streaming, având în vedere că primele trei seriale clasate sunt de pe trei servicii de streaming diferite (Disney+, Amazon Prime și HBO Max / la noi HBO GO, dar difuzat și pe HBO), iar oamenii refuză sau nu își permit să se aboneze la mai mult de două servicii de streaming.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.