joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Thailanda: Patru persoane ucise și patru rănite într-un atac cu bombă în sudul musulman

  de - | 13 noiembrie 2015, 9:45 AM | Internaţional

  0

  Patru persoane au fost ucise și alte patru rănite într-un atac cu bombă produs în noaptea de joi spre vineri în provincia Pattani din sudul Thailandei, în cel mai recent atentat din această regiune cu insurgență musulmană, transmit DPA și Reuters, citând surse oficiale.

  Bomba a explodat într-un sat din districtul Khok Pho din Pattani, una din cele trei provincii majoritar musulmane unde insurgenții luptă pentru crearea unui stat independent.

  „Autorii au plasat o bombă sub un scaun la un punct de control, omorând patru oameni. Acest atac a vizat să provoace tulburări”, a declarat colonelul Tanongsak Wansupha, comandantul poliției din Pattani.

  Atentatul nu a fost revendicat.

  Din 2004, mai mult de 6.500 de oameni au fost uciși și 11.000 răniți în atacuri sporadice în provinciile Yala, Pattani și Narathiwat, toate situate la granița cu Malaezia.

  Thailanda este o țară majoritar budistă, sudul fiind însă dominat de musulmani, care luptă de decenii împotriva regimului de la Bangkok.

  Sursa: Agerpres

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.