marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tesla nu a mai ajuns la vestita întâlnire regională de business, dar greutatea evenimentului a rămas

  de Tomck@t | 25 aprilie 2017, 4:42 PM | Business | Regional

  2

  Întâlnirea de afaceri mult mediatizată care are loc în aceste zile la Reșița și în județul Caraș-Severin a creat mari speranțe pentru câțiva cetățeni optimiști și oportunități de neratat pentru administrațiile orașelor din vestul țării, în special datorită faptului că se anunțase participarea unor companii de renume global, în frunte cu Tesla Motors Inc. și SolarCity, ambele fondate de celebrul miliardarul Elon Musk. Însă… cu doar o zi înainte de momentul mult așteptat, am aflat că tocmai reprezentantul acestor două companii nu mai ajunge în România.

  Special Arad l-a contactat pe Grațian Mihăilescu, principalul organizator al evenimentului „Open Communities for Smart and Innovative Bussineses” de la Reșița, iar acesta ne-a confirmat absența lui Ray Townsend, dar ne-a divulgat faptul că are în plan o nouă întâlnire similară, care urmează să aibă loc în octombrie și la care speră să fie prezent și reprezentantul companiilor Tesla și SolarCity. Nu este vorba, totuși, de un reprezentant direct, din câte ne-am dat seama, ci un intermediar numit ca delegat oficial pentru cele două companii.

  „Este un prim pas (n. red. – evenimentul de la Reșița). Din păcate, a intervenit ceva de ultimă oră și Ray nu a mai putut veni, dar cu siguranță va veni la delegația viitoare, mai ales că are rădăcini românești, bunicul său fiind din România”, ne-a spus Grațian Mihăilescu, fondatorul UrbanizeHub și al ONG-ului Institute of Local Development LDI.

  Grațian Mihăilescu ne-a mai spus că Lina Constantinovici (fondatorul și CEO-ul companiei Innovation 4.4 din San Francisco), co-organizatoarea evenimentului de la Reșița, are împuternicirea pentru a vorbi și în numele companiilor Tesla și SolarCity. Lina Constantinovici este o româncă din Banat care a devenit un antreprenor de succes în Silicon Valley.

  În urma primului contact cu zona Banatului, ceilalți invitați străini s-au arătat plăcut surprinși de tot ceea ce au văzut până acum, iar antreprenorul milionar Rob Loughan, membrul board-ului de consultanță al companiei Zoetic Global, ar fi chiar deschis spre colaborare, după spusele lui Grațian.

  „Dânșii au văzut acum ce se poate face la Reșița, pentru că, în comparație cu Arad și Timișoara, Reșița e la un nivel mult mai scăzut. Au fost și până la Porțile de Fier și au fost plăcut impresionați. Ei au niște soluții de energie sustenabilă, fără să afecteze mediul (n. red. – și chiar au avut o discuție pe această temă cu reprezentanții WWF România, care au primit garanții că soluțiile propuse de compania Zoetic Global sunt eco-friendly). Să sperăm că această înâlnire e un prim pas pentru o colaborare între Silicon Valley și zona Banat, eu așa îmi doresc, mai ales că suntem buni pe domeniul automotive, suntem buni pe IT, există deja companii americane aici”, ne-a spus Mihăilescu.

  El ne-a mai dezvăluit că Rob Loughan este milionarul din Silicon Valley la care a făcut referire într-o postare de Facebook la începutul săptămânii. Se pare că acesta a fost plăcut surprins nu numai de locurile vizitate, ci și de geaca reșițeanului:

   

  Cand un milionar din Silicon Valley zice ca ii place geaca ta, nu poti decat sa o dai jos si sa i-o faci cadou. Cica primesc una din State la schimb…

  Posted by Gratian Mihailescu on Monday, April 24, 2017

   

  Antreprenorii americani și gazdele lor au făcut vizite de teren în zona Văliug, în Parcul Național Semenic și în zona stațiunii Trei Ape. Tot ieri a avut loc un seminar cu trei paneluri de discuție, unul de business local, unul de business american și unul de administrație locală, iar astăzi (miercuri) a avut loc o conferință la Reșița, la Hotel Rogge, la care au participat liderii administrațiilor locale din zona de vest.

  Tot miercuri, gazda invitaților, Grațian Mihăilescu îi va însoți pe antreprenorii străini la București, unde sunt programate câteva întâlniri la Minister, iar vineri va mai fi o conferință importantă, tot în capitală, unde va vorbi Lina Constantinovici. „Sunt organizatorul panelului de dezvoltare urbană sustenabilă la EUROSFAT, cel mai mare eveniment de afaceri europene din România. Ne bucurăm să fie Lina cu noi, și să sperăm că e începutul unei colaborări. Eu am rugat-o să nu aducă mai mult de zece reprezentanți (la Reșița, n.red.), căci am dorit un eveniment mai restrâns. E un «match making» între administrație și ei, și cu siguranță pe viitor putem face evenimente mai mari și mai consistente”.

  UrbanizeHub Romania e onorata sa faca parte din echipa organizatoare a acestui eveniment. #UHub

  Posted by Gratian Mihailescu on Tuesday, April 25, 2017

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un mare fas promovat de un papitoi. Bun exemplul ala cu geaca. 🙂

   In alta ordine de idei imi place Tesla si il apreciez pe Elon Musk insa trebuie sa stim si sa citim printre randuri si sa nu luam de buna orice declaratie de complezenta.
   In stilul american de a face afaceri se apeleaza foarte mult la „small talking” ca si forma de politete insa asta nu inseamna ca gata, vine Tesla la Resita.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.