joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Termobaguri cu vise, lacrimi, dar și multe zâmbete la turneul Tennis Europe desfășurat la baza „UTA”. Arădeanca Mateaș a avansat în turul secund / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 1 iunie 2021, 7:02 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Primele meciuri de pe tabloul principal al HAI Cup, turneu de categoria I din cadrul Tennis Europe, rezervat tenismenilor sub 12 ani, au adus de toate. De la reveniri spectaculoase, lovituri curate – mult peste așteptările pe care le poți avea de la această vârstă -, încrâncenare, lacrimi – mai ales după o eliminare dureroasă -, dar și multe zâmbete, aduse fie de de un succes izbăvitor, fie de o încurajare venită din partea unui părinte sau coleg de generație, sau un banc bun care poate însenina (și) o zi ploioasă a lui Florar.

  O arădeancă de perspectivă
  Arădeanca Maria Mateaș – fiica fostului halterofil Adrian Mateaș – a reușit să acceadă în turul secund, după un dublu 6-3, cu Rebeka Mirică, urmând a o înfrunta marți, nu înainte de ora 10.30, pe Bianca Pleșcan. O altă arădeancă, Medeea Fereștean – fiica fostului tenismen Puiu Fereștean -, a cedat cu un dublu 0-6 disputa cu Maria Burcescu.

  Meciuri disputate, de trei seturi, au oferit: Maria Pop vs. Ioana Boian 7-5, 3-6, 7-6(5), Carla Nedeloni vs. Laura Pop (Franța) 6-3, 1-6, 6-3, Roberta Andru vs. Sara Cozma 6-7(4), 1-6, 0-6 sau V. Cedillo (Franța) vs. Ana Dumitru 4-6, 6-1, 6-1.

  Pe tabloul băieților, meciurile care au avut nevoie, luni, de un set decisiv au fost: Iancu Manolache vs. Marko Erceg (Croația) 6-3, 3-6, 6-2, Rareș Petrescu vs. Andrei Pop 6-2, 4-6, 6-3 și Emilian Negoiță vs. Andrei Radu 2-6, 6-2, 6-1.

  Sub privirile lui Alina Tecșor și Gabi Moraru
  Printre cei care au privit disputele de la baza „UTA – Tenis Profi” i-am remarcat pe Alina Tecșor (antrenoarea României din Fed Cup) – al cărui fiu, David Cercel, este printre competitori -, Gabriel Moraru, actual antrenor federal, sau Anela Freer (directorul Trofeului „Ilie Năstase” de la Arad).

  Marți încep „dublul” și „consolările”
  Ziua a doua a tabloului principal la HAI Cup, marți, va debuta la ora 9.00, cu meciuri pe 7 terenuri. După-amiază va porni la drum și concursul de dublu, unde arădencele Mateaș și Fereștean fac pereche, meciul lor cu cuplul Barabete/Pop fiind programat nu înainte de ora 15.00. De asemenea, tablourile de consolare vor avea și ele primele meciuri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.