Termen prelungit pentru plata cu bonificație a taxelor și impozitelor locale

  de Special Arad | 24 martie 2020, 3:10 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad prin Direcția Venituri anunță că, în conformitate cu prevederile art.V din OUG nr.29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare, termenul de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloacele de transport a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, menținându-se în cazul persoanelor fizice bonificația de 10% pentru plata integrală a impozitelor.

  De asemenea, pentru celelalte obligații fiscale datorate bugetului local, scadente după data de 18.03.2020, termenul de plată expiră în 30  de zile de la data încetării stării de urgență.

  În contextul măsurilor luate la nivel local, cu privire la prevenirea infestărilor cu Coronavirus, conducerea Direcției Venituri precizează că plata taxelor și impozitelor locale  se poate efectua online, cu card bancar, pe site-ul Primăriei Arad, secțiunea Direcția Venituri (coloana din stânga paginii, a treia de sus în jos), accesând butonul Platforma de Contact. Autentificarea  se poate face cu user și parolă, pentru cei care au depus cerere pentru Acord DDI sau doar pe baza CNP-ului.

  Pentru a se evita zilele acestea deplasările la ghișeele  Direcției Venituri, arădenii au la dispoziție mai multe variante  online pentru depunerea declarațiilor sau pentru solicitarea certificatelor fiscale.

  În ceea ce privește declarațiile, pentru cei care au  user și parolă pentru Platforma Cetățeni declarațiile pot fi depuse direct pe platformă.

  În același timp declarațiile pot fi trimise și pe mail, respectiv:

  1. Pentru clădiri, teren, taxă firmă persoane fizice la adresa:[email protected];
  2. Pentru clădiri, teren, taxă firmă persoane juridice la adresa:[email protected];
  3. Pentru scădere de amenzi la adresa[email protected];
  4. Pentru scutire de impozit sau taxă la adresa[email protected];
  5. Pentru probleme referitoare la contracte la adresa[email protected];

  Dacă ne referim la certificatele fiscale, solicitările pot fi trimise la următoarele adrese:

  1. Pentru persoane fizice[email protected]
  2. Pentrtu persoane juridice-[email protected].

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.