joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Terasele, închise după ora 23:00. Noile reguli în spațiile publice propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență vizează și purtarea măștii sau distanțarea pe plaje

  de - | 28 iulie 2020, 9:17 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, marți seară, noi reguli care ar urma să se aplice în spațiile publice unde există risc de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Aceste propuneri aprobate de Comitet urmează să fie adoptate de Guvern în ședința de miercuri, 29 iulie 2020 (programată la ora 18.00), informează Europa FM.

  Astfel, Comitetele județene pentru situații de Urgență și comitetul aferent Bucureștiului vor stabili dacă masca devine obligatorie în anumite spații publice. Autoritățile locale vor hotărî unde exact și între ce ore se aplică măsura.

  •  „Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

  •  Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup” – Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

  Vor fi exceptate de la purtarea măștilor următoarele categorii: persoanele care desfășoară activități fizice solicitante sau care lucrează în zone cu temperaturi foarte ridicate ori cu umiditate crescută, precum și  copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  Se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice pe terase în  intervalul orar 23.00-06.00. În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să nu primească mai mulți clienți decât numărul de scaune și să nu permită activități presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

  •  „Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  00-06.00” – Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

  Se interzice activitatea cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, de asemenea, între orele 23.00-06.00.

  Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți ori bunici).

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.