sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Terapie cu câini pentru deținutele aflate în Penitenciarul Arad

  de Ioana Costaș | 12 iulie 2023, 3:23 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Penitenciarul Arad a primit recent trei cățeluși, salvați din situații dificile. Cățeii vor fi îngrijiți de către deținutele Penitenciarului Arad. La rândul lor, și cățelușii au un rol, unul terapeutic pentru deținute.

  Penitenciarul nostru a primit recent trei cățeluși adorabili, dar vulnerabili, salvați din situații dificile în cadrul programului «Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate – modulul I Terapie cu câini». Aceste suflete nevinovate, fiecare având propria poveste, au devenit catalizatori pentru o transformare remarcabilă în cadrul zidurilor penitenciarului. În colaborare cu un grup selectat de deținute, am creat o oportunitate pentru ambele părți de a experimenta vindecarea, creșterea și regăsirea de sine.

  Premisa fundamentală a acestei inițiative este de a promova o relație pozitivă între oameni și câini, recunoscând impactul profund pe care astfel de legături îl pot avea asupra stării emoționale. Având ca principiu că fiecare viață merită o a doua șansă, credem că și câinii, la fel ca oamenii, pot prospera atunci când li se oferă dragoste, grijă și antrenament adecvat. Sub supravegherea atentă a echipei noastre dedicate, deținutele au asumat rolul crucial de a îngriji și antrena aceste suflete tinere.

  Prin această experiență, li se oferă o oportunitate de a crește nivelul de responsabilitate, abilitățile de comunicare și conexiunile empatice cu ceilalți. Prin grija acordată acestor cățeluși salvați, ele își dezvoltă propria capacitate de iubire, compasiune și reabilitare. Totodată, cățelușii au posibilitatea de a beneficia de un program de dresaj de bază. Programul crește semnificativ șansele ca acești cățeluși adorabili să găsească un cămin permanent. Prin antrenament riguros și socializare, acești câini dobândesc abilitățile necesare pentru a deveni companioni bine educați și iubitori. Deținutele joacă un rol crucial în această transformare, folosind timpul petrecut în detenție pentru a influența pozitiv viețile acestor câini”, au explicat reprezentanții Penitenciarului Arad.

  Programul «Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate – modulul I Terapie cu câini » este realizat în colaborare cu Asociația Adopții de 4pezi Arad și cu sprijinul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Arad, al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din ANP, al Școlii de Dresaj Canin CoSTYLE și al Asociației de întrajutorare – Tierschutz Verein Rosi”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.