Țepe de sute de euro! Numele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, folosit în tentative de înșelăciune!

  de - | 3 martie 2018, 5:05 PM | Știri Arad

  0

  Numele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad este folosit de persoane rămase încă necunoscute, care încearcă să păcălească oamenii, prezentând mirajul unor locuri de muncă bine plătite în străinătate.

  Totul a ieşit la iveală după ce un tânăr din judeţul Bihor, care mai fusese păcălit în trecut, a dorit să verifice veridicitatea unui anunţ de angajare în Germania. Potrivit anunţului postat pe internet, angajaţii aveau posibilitatea să câştige chiar şi 2600 euro lunar.

  Odată apelată persoana care a postat anunţul, aceasta s-a prezentat ca fiind angajat al AJOFM Arad. Potrivit falsului recrutor, tânărul din Bihor ar fi trebuit să achite prin transfer bancar o taxă de 105 euro, după care, să trimită la AJOFM Bihor mai multe documente personale.

  A spus că este de la AJOFM Arad şi nu trebuie să mă duc la AJOFM absolut nicăieri. Trebuie să stau acasă, să mă duc la bancă şi să pun pe numele lui o sumă de bani. Trebuie să trimit copie după buletin, trebuia să fac analize ca să fie mai credibil şi trebuia să le trimit banii cât mai repede, deci făceau o presare foarte, foarte mare„, povesteşte Florin Manciu, tânărul bihorean, citat de DIGI24.

  Pentru că anunţul de angajare suna prea bine iar falsul recrutor încerca să urgenteze transferul banilor, bihoreanul a sunat  la AJOFM Arad pentru a cere mai multe informaţii. Reprezentanţii agenţiei din Arad s-au arătat stupefiaţi de întreg scenariu, confirmând totodată că este vorba de o tentativă de înşelăciune.

  De înşelăciune au aflat şi reprezentanţii AJOFM Bihor – instituţie amintită şi ea de către falsul recrutor de forţă de muncă. Directorul instituţiei a depus plângere la poliţie pentru înşelăciune iar cazul face acum obiectul unui dosar penal.

  sursa: banatulazi

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.