miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Tenisul i-a adus arădencei Anda Ghinga o bursă de studii la o universitate din Texas!

  de Dan Lazăr | 3 decembrie 2019, 8:29 AM | Sport

  0

  Anda Ghiga devine a treia tenismenă din Arad care ajunge, (și) grație sportului alb, la studii în Statele Unite ale Americii, după Karina Goia (Barry University Miami) și Rebeca Mitrea (DePaul University Chicago).
  Arădeanca noastră, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, va urma cursurile Midwestern State University (MSU), o universitate publică din Wichita Falls, Texas, care are peste 6.000 de studenți.
  „Am obținut o bursă completă la MSU, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Până în toamna anului viitor, când voi pleca în SUA, încerc să particip la cât mai multe turnee din Circuitul ITF de senioare, inclusiv la Trofeul «Ilie Năstase» din Arad. Bineînțeles, și în Statele Unite voi juca la turnee ITF, atât cât îmi va permite programul universitar”, spune Anda Ghiga, sportivă care este antrenată de tatăl său.

  MSU, ofertă bogată

  Midwestern State University are în oferta sa 5 discipline sportive pentru băieți (baschet, fotbal american, golf, fotbal și tenis) și 8 pentru fete (baschet, cros, tenis, golf, fotbal, softball, volei și atletism).

  social share

  Activitate intensă la junioare și senioare

  Născută în anul 2002, Anda Ghinga ocupă locul 2033 în ierarhia ITF a senioarelor, având turnee jucate în: Finlanda, Grecia, Cehia, Ungaria și România. Turneul de debut a fost, normal, la Arad, în 2017, când a beneficiat de un wild-card din partea directorului de turneu al ITF Arad, Anela Freer.
  În Circuitul ITF al junioarelor, Anda a evoluat în acest an an la șase turnee din țară și străinătate, în calificări.
  În clasamentul intern, Ghinga ocupă poziția 116 la Under 18, respectiv 57 la senioare. Luna trecută, tenismena legitimată al ACS Cristal Hunedoara a ocupat locul secund la Trofeul „CSM Oradea”, 3-6, 1-6 în finala senioarelor cu Alexia Puiac (CS Marc Tenis Cluj-Napoca).

  46508548 10155747569236957 6210856656608165888 o

  Diplomă de excelență

  Recent, Anda Ghinga, dar și cealaltă tenismeană de frunte a Aradului, Iulia Marko, a fost recompensată cu diplomă de excelență, în cadrul unei gale organizate de CS Tenis Fan Arad, FR de Tenis (reprezentată la Arad de Florin Ardelean) și Consiliul Județean Arad.

  marko ghinga

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.