luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Temperaturi anormale pentru mijlocul iernii”. Cum va fi vremea pentru restul zilelor din ianuarie

  de Special Arad | 15 ianuarie 2023, 9:12 AM | Naţional

  0

  „Vreme anormală pentru mijlocul iernii” – a anunțat Elena Mateescu, director ANM, care a precizat că în zilele următoare se face tot mai cald: „O vreme în continuare mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă în acest sfârşit de săptămână, maximele se vor situa frecvent între 1 până la 10 grade Celsius, de săptămâna viitoare este posibil să consemnăm valori mai mari de 15, posibil să ne apropiem de 20 de grade Celsius”. 

  Potrivit estimărilor până la sfârşitul lunii, mai ales săptămâna 16-23 ianuarie, va fi caracterizată de abateri termice pozitive mai mari de 6-7 grade Celsius, în special în jumătatea estică a ţării.

  Duminică, 15 ianuarie, conform meteorologilor, în ţară, în regiunile extracarpatice, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros, apoi va deveni variabil, însă dimineaţa şi noaptea local se va semnala ceaţă pe alocuri asociată cu burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil în prima parte a intervalului, dar se va înnora treptat seara şi noaptea, când izolat în regiunile vestice şi nord-vestice va ploua slab, iar în zona montană aferentă vor fi posibile ninsori.

  Pe alocuri va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, precum şi în vest, centru şi est. Temperatura aerului va avea valori mai mari faţă de mediile multianuale, cu maxime ce se vor încadra între 1 şi 10 grade Celsius şi minime cuprinse între minus 5 şi 5 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile intramontane.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.