duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Atac puternic cu rachete asupra Tel Aviv-ului. Scene ireale pe Aeroportul Ben-Gurion

  de - | 7 octombrie 2023, 9:33 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Nexta/X)

  Aripa armată a Hamas anunță că au lansat 150 de rachete asupra Tel Aviv-ului, orașul care servește drept gazdă pentru cel mai mare aeroport al țării și pentru majoritatea ambasadelor. Atacul ar reprezenta un răspuns la raidurile aeriene israeliene din cursul serii asupra Gaza.

  Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a Hamas, afirmă că a lansat sâmbătă seara încă 150 de rachete spre Tel Aviv.

  Gruparea a precizat că aceasta a fost „ca răspuns la bombardarea turnului rezidențial din centrul orașului Gaza”, într-o postare pe Telegram.

  Scene ireale au fost transmise de pe Aeroportul Internațional Ben Gurion. Pasagerii proaspăt coborâți din aeronave întinși direct pe pistă după ce au sunat sirenele care semnalau un atac aerian iminent.

  Ce s-a întâmplat: Un grup de clădiri înalte din Gaza au fost lovite de o explozie, iar două turnuri au fost văzute prăbușindu-se cu puțin timp înainte de ora locală 19.00 (12.00 ET).

  Înregistrarea video a CNN arată Turnul Palestina – o clădire înaltă cu două anexe, care găzduiește birouri de presă și apartamente rezidențiale – lovit și ulterior prăbușit. Nu a fost imediat clar dacă au existat victime.

  „Acum că ocupația a bombardat Turnul Palestinei în mijlocul orașului Gaza, Tel Aviv trebuie să stea într-un picior și să aștepte răspunsul nostru cutremurător”, declarase Abu Obaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor.

  sursa: Știri pe surse

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.