Teatrul Clasic „Ioan Slavici” prezintă în această seară – online, desigur – „Cu sufletul nu-i de glumit”

  de [email protected] | 8 aprilie 2020, 5:40 PM | Cultură

  0

  Miercuri, 8 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” ne invită pe pagina sa de facebook să vizionăm spectacolul „Cu sufletul nu-i de glumit” (de Dimitré Dinev), un spectacol semnat Cristian Nedea.

  Spectacolul a debutat pe scenă în stagiunea 2011- 2012, difuzarea lui din această seară fiind o înregistrare de la premieră.

  Sinopsis:
  Bulgăroaica Pavlina Stavreva plânge la căpătâiul bărbatului ei, încă tânăr, mort într-un accident de muncă pe șantier. La priveghi vin și patru colegi de muncă ai mortului și anume: austriacul Josef Schutt, românul Leontin, bulgarul Zeko Zekov și sârbul Bora Soric. Mai apar și o bocitoare de profesie și o stripteuză din Ucraina. La priveghi, toți aceștia beau pentru sufletul celui plecat, rememorează amintiri comune de pe șantier, dar și petrec. Adică se reconstituie atmosfera obișnuită a unui priveghi în spațiul balcanic.

  Muzica este interpretată live de trei lăutari: Vasile Rus – acordeon, Petrică Spinare – saxofon şi Sorin Tomuş – percuţie, membri ai formaţiei Rapsodia din Arad.

  Din distribuție fac parte actorii Adriana Ghiniță, Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Mariana Tofan, Ștefan Statnic, Andrei Elek, Robert Pavicsits, Florin Covalciuc și Călin Stanciu.

  Traducerea din limba germană a textului lui Dimitré Dinev a fost realizată de Dan Stoica, scenografia a fost semnată de Doru Păcurar, iar costumele au fost realizate de Oana Văran.

  „Fiți responsabili, #stațiacasă și bucurați-vă de spectacol!”, transmit reprezentanții Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.