sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” prezintă în această seară – online, desigur – „Cu sufletul nu-i de glumit”

  de Tomck@t | 8 aprilie 2020, 5:40 PM | Cultură

  0

  Miercuri, 8 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” ne invită pe pagina sa de facebook să vizionăm spectacolul „Cu sufletul nu-i de glumit” (de Dimitré Dinev), un spectacol semnat Cristian Nedea.

  Spectacolul a debutat pe scenă în stagiunea 2011- 2012, difuzarea lui din această seară fiind o înregistrare de la premieră.

  Sinopsis:
  Bulgăroaica Pavlina Stavreva plânge la căpătâiul bărbatului ei, încă tânăr, mort într-un accident de muncă pe șantier. La priveghi vin și patru colegi de muncă ai mortului și anume: austriacul Josef Schutt, românul Leontin, bulgarul Zeko Zekov și sârbul Bora Soric. Mai apar și o bocitoare de profesie și o stripteuză din Ucraina. La priveghi, toți aceștia beau pentru sufletul celui plecat, rememorează amintiri comune de pe șantier, dar și petrec. Adică se reconstituie atmosfera obișnuită a unui priveghi în spațiul balcanic.

  Muzica este interpretată live de trei lăutari: Vasile Rus – acordeon, Petrică Spinare – saxofon şi Sorin Tomuş – percuţie, membri ai formaţiei Rapsodia din Arad.

  Din distribuție fac parte actorii Adriana Ghiniță, Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Mariana Tofan, Ștefan Statnic, Andrei Elek, Robert Pavicsits, Florin Covalciuc și Călin Stanciu.

  Traducerea din limba germană a textului lui Dimitré Dinev a fost realizată de Dan Stoica, scenografia a fost semnată de Doru Păcurar, iar costumele au fost realizate de Oana Văran.

  „Fiți responsabili, #stațiacasă și bucurați-vă de spectacol!”, transmit reprezentanții Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.