Teatrul Clasic „Ioan Slavici” își deschide porțile cu prilejul Nopții albe a instituțiilor de cultură

  de Special Arad | 22 august 2019, 12:09 PM | Cultură

  0

  Orașul e în sărbătoare și la fel și Teatrul Clasic. „Zilele Aradului” sunt un bun prilej de reîntâlnire la ceas de… seară de vară, cu două dintre spectacolele îndrăgite din repertoriul teatrului arădean.

  Astfel, în 23 august, cu prilejul Nopții albe a instituțiilor de cultură, în sala Trupei Marionete se va juca, începând cu ora 19:30, spectacolul „Jocuri magice” în regia lui Titus Jucov. Actorii Loredana Alexandrescu, Izabela Moș si Mircea Moș construiesc în fața celor mici o poveste despre prietenie, despre magia vieții, despre cum să descoperim frumosul și să ne bucurăm de el. 

  Două ore mai târziu, e vremea spectatorilor adulți să se bucure de teatru. La ora 21:30, pe scena sălii Studio a Teatrului „Ioan Slavici” Arad, actrițele Adriana Ghiniță, Dorina Darie Peter și Liliana Balica aduc în fața publicului unul dintre cele mai longevive și iubite spectacole arădene: „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu. 

  „Piesa are o structura inedită, în cadrul căreia cinci povesti de viață – toate despre femei – alternează și interacționează. Trăim astfel o poveste despre două surori care au întrerupt orice legătură din cauza unui bărbat pe care amândouă l-au iubit, o istorie despre alte două femei extrem de apropiate până în momentul în care în relația lor intervine o criză, povestea unor secretare care lucrează la aceeași firma, cea a trei fetițe care merg împreună la aceeași grădiniță sau a trei bătrâne care sunt la același azil. E un spectacol  cu umor, tandrețe și înțelepciune”, spun creatorii spectacolului.

  Accesul la amândouă spectacolele este liber, în limita locurilor disponibile. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.