Tauț, scena unei catastrofe aviatice! Tot județul a fost în alertă (FOTO-VIDEO)

  de Doru Jidoi | 22 iulie 2015, 1:31 PM | Știri Arad | Tauţ

  0

  Știri Arad. Comuna Tauț, lacul de acumulare și dealurile din împrejurimi, dar și localitățile vecine acesteia, au fost scena simulării unei catastrofe aviatice, un avion de 131 de persoane prăbișindu-se în zonă. A fost un exercițiu al tuturor forțelor din județ, dar și din Ungaria – din județul Bekes -, pompieri, jandarmi, medici, asistenți, sanitari ai crucii Roșii și alte persoane intervenind pentru salvarea și căutarea victimelor.

  Perimetrul în care s-a desfășurat simularea a fost unul foarte vast, pe raza localităților Tauț, Minişel, Văsoaia și Nadăş.

  În operaţiunile de intervenţie au fost implicaţi 160 de ofiţeri, subofiţeri, voluntari şi 45 mijloace tehnice. Exerciţiul face parte din programul de pregătire a subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului şi a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

  La aplicație au mai participat, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Batalionul 191 Infanterie „Radu Golescu”, Serviciul de Ambulanţa Judeţean Arad, Crucea Roşie – Filiala Arad, Salvaspeo Arad, precum şi organizaţii non guvernamentale cu care sunt încheiate protocoale pentru gestionarea anumitor situaţii de urgenţă (Off Road Arad, Asociaţia radio amatorilor, Ofensiva Tinerilor).

  De asemenea, la exerciţiu au fost prezenți și maghiarii de la Direcţia Judeţeană de Apărare Împotriva Catastrofelor Bekes, Serviciul Voluntar „Crişuri” şi Serviciul Voluntar „Bekes Sud”.

  VEZI MAI JOS CE SPUNE GEORGE PLEȘCA, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL ISU ARAD

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.